L. State: Intervenţia președintelui, exploatarea acestei tragedii pentru a relua tema bătută şi răzbătută a penalilor, a atacurilor PSD-ALDE la Justiţie, era previzibilă

L. State: Intervenţia președintelui, exploatarea acestei tragedii pentru a relua tema bătută şi răzbătută a penalilor, a atacurilor PSD-ALDE la Justiţie, era previzibilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică seară că toţi cei responsabili de tragedia de la Caracal vor trebui aspru sancţionaţi, de la Interne, STS, de la toate instituţiile. Preşedintele a precizat că respinge abordarea politicianistă a Guvernului, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al tragediei. E a mai adăugat că sunt soluţii punctuale cu care va veni în CSAT, inclusiv modificarea legislaţiei privind percheziţiile şi extinderea atribuţiilor DIICOT.

Vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State a comentat reacţia lui Klaus Iohannis susţinând că “Intervenţia președintelui, exploatarea acestei tragedii pentru a relua tema bătută şi răzbătută a penalilor, a atacurilor PSD-ALDE la Justiţie, era previzibilă. Deja divizia presă şi divizia politică a SRI anunţase această campanie, că de vină sunt modificările la codurile penale, PSD-ALDE care au slăbit justiţia. Încă o dată s-a văzut precaritatea gândirii ca preşedinte a lui Klaus Iohannis pentru că normal era să mai spună şi altceva decât aceste clişee reîncălzite de câte ori se întâmplă ceva.”

State a mai adăugat că declaraţia pe care a făcut-o preşedintele confirmă planul politic pe care acesta îl are la îndemână pentru viitoarea bătălie electorală. “Declarația pe care a făcut-o președintele Iohannis, după câteva zile de somnolență completă, ne dezvăluie de fapt planul politic pe care îl are. El vrea să folosească această tragedie pentru a amplifica emoția și a încercat să repete ceea ce a făcut în 2015 după accidentul de la Colectiv.” a spus State care l-a criticat pe preşedinte şi pentru trimiterile acestuia în mod nejustificat la legile justiţiei. “Președintele și-o face el discursurile și nu știe despre ce e vorba? I le face altcineva și acea persoană nu știe despre ce e vorba? De ce? Pentru că a spus niște inepții de la un cap la altul. Ce legătură au legile justiției cu situația de care discutăm? Legile justiției au vizat modificări în ceea ce privește organizarea internă a justiției și nicidecum probleme de ordin penal. Mai departe, chestiunile de ordin penal la care s-a referit președintele. Oare președintele nu știe că aceste modificări nu au intrat în vigoare? Nicio modificare la legile penale nu vizau chestiuni care țin de funcționarea instituțiilor, raporturilor între Procuratură, Poliție, care ar fi trebuit acum să funcționeze. Probabil superficialitatea cu care a tratat întregul mandat îl face să vorbească în acest fel.”

Liderul ALDE Călăraşi apreciază că declaraţiile de duminică ale preşedintelui Iohannis au în prim plan atacul la coaliţia de guvernare PSD – ALDE. “De la cap la coadă, declarația, lăsând primă fază de introducere, totul a fost un atac politic la adresa PSD și ALDE. Președintele are un nod în gât când știe că funcționează această majoritate PSD-ALDE în Parlament, în condițiile în care a făcut nenumărate încercări să o rupă. Președintele nu are pârghii constituționale pentru a răsturna o majoritate în Parlament. Iohannis nu numai că este un președinte slab și neimplicat, el este un președinte iresponsabil care, în loc să înțeleagă rolul pe care îl are, dat de Constituţie, un rol de moderator, de catalizator al energiilor pozitive ale societății el ce face? El este pe post de activist politic, instigator la ură, creează clivaje în societate, alimentează diviziunile. În  concluzie, nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie.” a conchis State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.