ALDE nu e de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază

ALDE nu e de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază

În cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare din această dimineaţă preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de finanţe Orlando Teodorovici propunerea de rectificare bugetară pentru acest an.

Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii.

În cadrul acestor discuţii, ALDE a propus, în vederea creşterii veniturilor bugetare şi reducerea cheltuielilor neeconomicoase următoarele măsuri:

  1. La capitolul venituri: îmbunătăţirea colectării veniturilor şi întreprinderea de măsuri de diminuare a evaziunii fiscale.

* Reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu aparatul administrativ supra dimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat.

* Reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor

* Reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu bunurile şi serviciile

* Extinderea sistemului de achiziţii centralizate pentru toate entităţile din subordinea ordonatorilor principali de credite

* Reorganizarea şi descentralizarea agenţiilor şi autorităţilor din cadrul ordonatorilor principali de credite care să ducă la debirocratizare şi reducerea costurilor

* Prioritizarea cheltuielilor bugetare către investiţiile în derulare, la nivel central şi local, şi, de asemenea, alocările de fonduri către investiţiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.

Discuţiile vor fi reluate într-o următoare şedinţă a coaliţiei, la care ministrul de finanţe este aşteptat să prezinte soluţiile identificate pentru rezolvarea acestor puncte.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.