L. State, despre Congresul USR: Am asistat la un simulacru, aproape fără precedent, de politică

L. State, despre Congresul USR: Am asistat la un simulacru, aproape fără precedent, de politică

Dan Barna a afirmat că USR are o relație firească cu PNL, precizând că cel mai interesant obiectiv pentru țara noastră este ca românii să aleagă în turul al doilea la prezidențiale între Klaus Iohannis și candidatul Alianței USR-PLUS, oricare va fi el. Întrebat cum se va diferenția de Klaus Iohannis în turul al doilea la prezidențiale, liderul USR a răspuns: „Vor fi două scenarii pe care le vom dezbate în campanie și în momentul acela dacă voi fi eu, vom vedea dacă voi fi eu sau domnul Dacian Cioloș, vom vedea și care sunt elementele de viitor pe care le vom propune României”.

Dacian Cioloș a anunțat, la finalul Consiliului Național al PLUS, că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței la prezidențiale.

USR, în speță „Noua Securitate”, și-a desemnat candidatul la alegerile prezidențiale în persoana lui Dan Barna. Însă, 99% dintre discuțiile produse de congresul USR țin de pantofii lui Dan Barna, de referirile la filmele SF-fantasy sus pomenite și de confuzia cu pilula albastră, care, oricum, trimitea cu gîndul și la celebra pastilă de potență, alt subiect de glumițe.” a comentat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, care a continuat “Cu aceste dezbateri amuzante, Barna & comp și-au atins cu brio scopul: au ținut și încă țin afișul în presă, și-au consolidat reputația de partid care nu înțelege deloc spațiul politic și social românesc. Am asistat la un simulacru aproape fără precedent de politică, cel puțin la un asemenea nivel, al unui partid care se consideră reprezentantul unei părți importante a românilor.”

State apreciază că atât USR cât şi PLUS vor mima, încă o dată după alegerile europene, democrația. “De ce spun asta? Odată ales Cioloș de PLUS, să zicem, înseamnă că unul dintre cele două partide trebuie să sfideze voința propriilor membri, exprimată la cel mai înalt nivel – congres, respectiv alegeri interne - și să susțină un alt candidat. Concluzia ar fi că cele două partide se confruntă cu probleme majore în acest moment, încă departe de rezolvare, și că cele două foruri organizate nu au decît menirea de a-l forța, fiecare, pe celălalt să cedeze într-un război al candidaturilor. Asta ar putea semnifica și disensiuni între forțele plasate în spatele celor două grupări-marionetă, USR și PLUS. Fie că e vorba de serviciile secrete fie, mai grav, de anumite cancelarii străine, de unde și povestea cu axa Londra-Washington.” a conchis liderul ALDE Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.