L. State: Acest referendum este doar un pretext pentru preşedintele Iohannis de a-şi începe campania electorală

L. State: Acest referendum este doar un pretext pentru preşedintele Iohannis de a-şi începe campania electorală

Parlamentul a votat miercuri, în şedinţă comună, raportul privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de convocare a unui referendum pe justiţie în ziua alegerilor prezidenţiale.

Cu toate acestea, şedinţa nu a fost lipsită de scandal. PNL a acuzat că PSD că încerce să împiedice referendumul prin faptul că a pus în proiectul de hotărâre ce este supus votului prevederi care denaturează raportul cerut de preşedintele Iohannis.

Raportul Comisiilor juridice privind avizarea favorabilă a referendumului a fost adoptat până la urmă în forma dorită de PSD-ALDE, cu observații prin care îi atrag atenția președintelui Klaus Iohannis că încalcă jurisprudența CCR, Constituția și recomandările Comisiei de la Veneția.

Nu suntem împotriva referendumului pentru justiţie, însă considerăm că nu ar trebui să bruiem nişte alegeri importante precum cele pentru Parlamentul European doar ca domnul Iohannis să-şi poată camufla inactivitatea din ultimii 5 ani.” a declarat pentru www.arenamedia.ro lideruil ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “De altfel, toate forurile europene, cele care îi plac domnului Iohannis când îi dau apă la moară, recomandă să nu deranjăm alegerile pentru Parlamentul European cu alte alegeri sau iniţiative. Acest referendum este doar un pretext pentru preşedintele Iohannis de a-şi începe campania electorală, desi legea îi interzice. Haideţi să nu ne mai ascundem după deget: preşedintelui Iohannis nu-i pasă de justiţie, cum nu-i pasă nici de Constituţie, cum nu-i pasă de nimic în afara confortului personal. Această mişcare cu organizarea unui referendum pe justiţie, pe nişte teme asupra cărora suntem cu toţii de acord, este doar o încercare de a-şi incepe campania electorală, în speranţa că nu va mai trebui să vorbească despre ce a făcut pentru români în cei 5 ani de mandat”.

State apreciază de asemenea că “Preşedintele Iohannis vrea să arunce o perdea de fum pentru ca lumea să nu discute nimic despre nerealizările sale din ultimii 5 ani de zile. E de înţeles de ce încearcă acum să-şi camufleze lipsa de rezultate prin tot felul de manevre politicianiste.”