Guvernatorul BNR, marţi la Comisia economică din Senat. State: Situaţia privind ROBOR trebuie clarificată!

Guvernatorul BNR, marţi la Comisia economică din Senat. State: Situaţia privind ROBOR trebuie clarificată!

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este invitat marţi, la Comisia economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR pentru cei cu creditele în lei, a declarat luni, pentru Agerpres, senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele forului parlamentar.

Liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State a declarat pentru www.arenamedia.ro că solicitarea senatorului Zamfir este legitimă. “Situaţia privind ROBOR trebuie clarificată printr-un dialog cu reprezentanţii BNR, cei ai Guvernului şi Parlamentului. Chemarea la audieri în Parlament a reprezentanţilor instituţiilor statului este o practică democratică iar BNR nu poate face excepţie de la regulă. Este nevoie de un dialog constructiv în comisiile de specialitate ale legislativului pentru a verifica datele legate de evoluţia ”ciudată” a indicelui ROBOR. Acesta afectează viaţa a milioane de români cu rate la bănci. Din punctul nostru de vedere, audierile din comisiile parlamentare reprezintă cel mai bun mijloc pentru a afla câteva răspunsuri clare în privinţa acţiunilor bancare, interbancare şi a deciziilor BNR.” a spus State care a mai adăugat “ALDE nu are nimic împotriva băncilor. Dorim un singur lucru. Băncile să aibă un comportament corect în privinţa creditelor pe care le acordă iar ratele românilor să fie, deasemenea, cele corecte.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.