ALDE a aprobat criteriile candidaturilor pentru Parlamentul European

ALDE a aprobat criteriile candidaturilor pentru Parlamentul European

În cadrul şedinţei Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, care a avut loc astăzi, au fost anunţate criteriile pentru candidaturile din partea ALDE la alegerile europarlamentare.

Preşedintele ALDE Călin Popescu - Tăriceanu a declarat la finalul şedinţei că: "Am votat şi am aprobat în primul rând criteriile de evaluare a candidaturilor, apoi comisia care va face evaluarea candidaturilor, precum şi calendarul care ne duce până pe 21 februarie, când trebuie să încheiem evaluarea candidaturilor".

Procedura de evaluare a candidaturilor va ţine cont de următoarele criterii: expertiza pe un domeniu/CV profesional; experienţa politică/CV politic; proiectul politic propus pentru Parlamentul European în legislatura 2019-2024; cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană etc.); abilităţi de comunicare şi negociere; meritul organizaţional/rezultatele alegerilor locale şi parlamentare din anul 2016; candidaturi asumate la alegerile locale şi parlamentare din anul 2016; notorietate/încredere (sondaj); experienţă în relaţiile internaţionale; reprezentarea regiunilor.

Candidaturile vor fi depuse în perioada 30.01.2019- 07.02.2019, iar evaluarea candidaţilor va avea loc în perioada 08.02.2019-17.02.2019. Desemnarea şi aprobarea candidaţilor la alegerile europarlamentare se va face în şedinţele BPEx şi BPC ALDE, în perioada 18-21 februarie 2019.

Departamentul de comunicare ALDE

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.