ALDE / L. State: Vrem în Europa, dar vrem să fim europeni egali cu toţi ceilalţi

ALDE / L. State: Vrem în Europa, dar vrem să fim europeni egali cu toţi ceilalţi

Pe 26 mai, românii sunt chemaţi la urne pentru a-şi desemna reprezentanţii la Bruxelles. Liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State a declarat pentru www.arenamedia.ro că românii au nevoie de europarlamentari care să susţină cu tărie interesele româneşti. “Trebuie să schimbăm felul în care activează aleşii noştri în Parlamentul European. Adică mai puţini aplaudaci bruxellezi (adică cei care aprobă cuminţi ce zic fraţii lor mai mari) şi mai mulţi parlamentari care să susţina interese româneşti. Am avut şi avem în Parlamentul European oameni care s-au specializat în defăimarea ţării, în denunţuri aberante. Au mers mai departe şi au promovat ideea că România e bolnavul Europei, precum se spunea pe vremuri despre Imperiul Otoman.” a spus State care a continuat “Vrem în Europa, dar vrem să fim europeni egali cu toţi ceilalţi, nu ca unii strecuraţi pe uşa din dos în casă şi aşezaţi la masa servitorilor. UE este casa noastră şi vrem să contribuim la soliditatea, unitatea şi prosperitatea ei.”

State a mai adăugat că liderii UE ar trebui să-şi revizuiască atitudinea faţă de ţara noastră subliniind că alegerile în sine sunt importante în contextual în care provocările Uniunii Europene sunt mai mari ca niciodată. “Liderii Uniunii să-şi revizuiască atitudinea faţă de România. Nu e cazul să fim puşi pe coji de nucă doar pentru că vrem o justiţie liberă şi independentă desprinsă de influenţe oculte. Spunem despre fiecare alegeri care au loc că sunt cele mai importante. Însă, alegerile europene din acest an au o însemnătate deosebită pentru România şi toate statele Uniunii. Ele sunt mai importante decât de obicei pentru că provocările Uniunii sunt mai mari ca niciodată. Cea mai importantă provocare este dată de Brexit, care a dovedit clar că actuala conducere de la Bruxelles a pierdut busola şi nu a reuşit să facă nimic pentru a opri acest dezastru. A profita de o greşeală pe care liderii Marii Britanii au făcut-o şi să împingi Marea Britanie pe scări în loc să găseşti soluţii pentru a o păstra în Uniune este o greşeală. Dacă Marea Britanie va pleca, UE va pierde o voce importantă în sprijinul libertăţilor şi dereglementării. Uniunea va deveni mai slabă. Ultimii ani ne-au arătat că Uniunea Europeană are un deficit de democraţie. Birocraţii nealeşi de nimeni de la nivelul Comisiei au devenit mult prea puternici în comparaţie cu aleşii naţiunilor. Ţările mari din UE încearcă să impună soluţii cu care nu putem fi de accord, cum este UE cu două viteze.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.