L State: Nu credem că modificările Constituţiei trebuie să aducă semne de întrebare cu privire la respectarea drepturilor şi libertăţilor unui cetăţean

L State: Nu credem că modificările Constituţiei trebuie să aducă semne de întrebare cu privire la respectarea drepturilor şi libertăţilor unui cetăţean

Pe 9 aprilie, Curtea Constituţională a României a stabilit că iniţiativa legislativă cetăţenească de revizuire a Legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice, îndeplineşte prevederile constituţionale. Judecătorii constituţionali precizează în motivare că interdicţia impusă prin modificarea Constituţiei “este în marja de apreciere a legiuitorului şi este circumscrisă unei sfere limitate de condamnări penale”

“Ce spune CCR în motivare e perfect normal: interdicţia impusă prin modificarea Constituţiei „este în marja de apreciere a legiuitorului şi este circumscrisă unei sfere limitate de condamnări penale”. Adică tot votul contează, ceea ce este şi normal într-o democraţie.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Iniţiativa USR “Fără penali în funcţii publice” cât şi referendumul propus de domnul preşedinte Iohannis sunt folosite în scop electoral şi nu din dorinţa de a face ceva bine pentru poporul român sau că le-ar păsa de justiţia din România. Obligaţiile şi limitările sunt stabilite de legi, de judecători. De ce să stabilim prin Constituţie dacă un cetăţean condamnat are dreptul să aleagă şi să fie ales? De ce atunci când nu ne convin anumite lucruri ar trebui să nu mai avem încredere în justitiei, iar dacă ne convin să avem încredere deplină? De ce tot timpul trebuie să existe acest dublu standard în privinţa modului în care ne raportăm la justiţie? Tot timpul avem acest dublu standard, care va trebui să dispară în cele din urmă. Nu credem că modificarile Constituţiei trebuie să aducă semne de întrebare cu privire la respectarea drepturilor şi libertăţilor unui cetăţean, indiferent cum se numeşte el sau dacă e penal sau nu.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.