ALDE / L. State: Trebuie să dea socoteală în faţa legii, să explice toate aceste acuzaţii

ALDE / L. State: Trebuie să dea socoteală în faţa legii, să explice toate aceste acuzaţii

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a adoptat un raport privind colaborarea SRI-ANI, în care se constată că relaţia între cele două instituţii, între 2012-2015, a fost „ilegală”, a declarat Claudiu Manda. Manda a mai susţinut că un raport la care lucrează Comisia parlamentară vizează relaţia SRI-DNA şi cum a funcţionat aceasta, menţionând că fostul director George Maior „îşi făcuse propria măciucă” din relaţia de funcţionare a celor două instituţii. El a precizat că în relaţia SRI-ANI au fost vizaţi cinci miniştri, printre care Liviu Pop, Ovidiu Silaghi, Dan Mihalache şi Eduard Hellvig, cel din urmă fiind actualul director al SRI.

Comisia afirmă că ANI le-a deschis dosare lui Klaus Iohannis şi Eduard Hellvig în urma unor note trimise de SRI şi că există indicii că fostul şef SRI, George Maior a intervenit în parcursul din instanţă al dosarului lui Iohannis în 2014 înainte de prezidenţiale.

„Coroborând declaraţiile şi probele deţinute de Comisie putem concluziona, în mod cert şi fără echivoc, că dl George Maior a minţit Comisia de control, denaturând adevărul cu privire la relaţia instituţională şi personală avută cu fostul şef al ANI, fiind principalul vector raportat la relaţionarea instituţională cu ANI, şi, în particular, în plan personal, formal sau informal, cu Horia Georgescu. Dl George Cristian Maior (...) a încălcat legislaţia care reglementează activitatea instituţiei pe care a condus-o şi a angajat instituţia în acţiuni reprobabile, care au lezat interesele partidelor politice sau ale persoanelor fizice sau juridice. Aceste elemente se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, în beneficiul propriu şi personal, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă, în vederea obţinerii funcţiei de prim-ministru al României, în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta” se arată într-un extras din raportul comisiei.

“Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a scos la lumină o serie de lucruri foarte grave. George Maior a angajat SRI în acţiuni de poliţie politică pentru a ajunge premier, în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta. SRI a trimis ANI note secrete cu încadrare juridică pentru 600 de oameni cu funcţii în stat.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, liderul interimar al ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Maior folosea binomul SRI-DNA ca o măciucă şi a încercat să scoată din viaţa politică actori politici. Fostul şef al ANI, Horia Georgescu a spus că informaţiile din raportul comisiei sunt corecte şi că Maior făcea presiuni asupra acestuia. El trebuie să dea socoteală în faţa legii, să explice toate aceste acuzaţii. Nu se mai poate ascunde la nesfârşit. Sistemul care l-a protejat atâţia ani trebuie să îl lase din braţe. În concluzie, sunt acuzaţii grave care i se aduc lui George Maior şi trebuie văzut în ce modalitate poate să-şi mai îndeplinească mandatul.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.