ALDE / L. State:  Povestea cu „pacientul misterios” nu este invenţia noastră. Se aplică în Europa de multă vreme

ALDE / L. State:  Povestea cu „pacientul misterios” nu este invenţia noastră. Se aplică în Europa de multă vreme

Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat că operaţiunea care vizează trimiterea unor „pacienţi acoperiţi” în spitalele româneşti este „doar o măsură de imagine a doamnei ministru şi a ministerului”, ea nefiind justificată acum.

Sorina Pintea a declarat că măsura care vizează trimiterea unor „pacienţi sub acoperire” în spitale „nu este o „vânătoare de vrăjitoare”. Aceasta va funcţiona ca o analiză în urma căreia, dacă se vor găsi nereguli, se va întocmi un raport înaintat spitalului.

Pintea a mai adăugat că povestea „pacientului misterios” din spitale nu este invenţia Ministerului Sănătăţii, această măsură fiind implementată la nivel european de foarte mult timp. Potrivit aceleiaşi surse, un lucru care a cântărit în luarea deciziei implementării acestei măsuri este scăderea gradului de satisfacţie a pacienţilor.

“Am observat în ultimii ani că sistemul de sănătate nu se poate reforma și că, deși salariile medicilor au crescut considerabil, oamenii încă se plâng cu privire la șpaga din spitale. Sunt foarte mulţi oameni cinstiţi care au privit normal acest lucru, nefiind deranjaţi. Nu este o „vânătoare de vrăjitoare”, susţine vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai precizat “De ce deranjează această măsură? Dacă nu au nimic de ascuns spitalele sau medicii, dacă nu se ia șpagă de către cadrele medicale, de ce sunt atât de indignați medicii? Șpaga din spitale este o realitate, iar ea nu poate fi combătută altfel decât prin măsuri care să producă o reformare a sistemului. De ce sindicatele nu au contribuit la stoparea acestui fenomen al șpăgii din spitale? De ce atunci când li s-a cerut sprijinul sindicatelor, au refuzat și au spus că acest lucru nu este de competenţa lor? Nu în acest mod se poate curăța un sistem, nu în acest fel poate lucra în interesul cetățenilor.”

Un doctor din Craiova a adresat, miercuri, o petiţie Colegiului Medicilor, prin care se cere acestui organism să ia poziţie cu privire la măsura luată de Ministerul Sănătăţii de a trimite pacienţi sub acoperire în spitale. Doctorul consideră că s-au adus prejudicii de imagine corpului medical.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.