L. State: Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură. Președintele Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție!

L. State: Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură. Președintele Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție!

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, joi, propunerile legislative de revizuire a Constituţiei iniţiate de PNL şi USR, pe de-o parte, şi de PSD-ALDE, pe de altă parte. Unul dintre motive ţine de faptul că interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie încalcă limitele revizuirii legii fundamentale, deciziile fiind luate ”cu unanimitatea voturilor celor opt membri prezenţi”.

Prin decizia CCR cu privire la prima întrebare de la referendum se confirmă că președintele Iohannis este un adevărat pericol pentru democrație, Constituție şi statul de drept în România!” a comentat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituțională a fost ințiativa dlui Klaus Werner Iohannis! Se observă limpede că domnia sa este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României, buna credinţă a cetăţenilor şi banul public pentru a mai obține un nou mandat la Cotroceni. Nu contează că e vorba despre legea fundamentală a României, nu contează despre ce e vorba. Scopul lui e unul cât se poate de clar: încă un mandat!”

State a mai precizat că “Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură. Căci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituția țării, lucru pe care îl spun azi în unanimitate 8 judecători ai Curții Constituționale, care au fost prezenţi la sedinţă, inclusiv unul numit de el - Livia Stanciu. Pentru a obține avantaje electorale, dl Iohannis a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituție. Decizia CCR denotă că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși. Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce și-a anunțat intențiile s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui. Cei 6 milioane de români care s-au dus după manipularea dlui Iohannis nu au niciun fel de vină. Nu este vina lor că un președinte și niște partide de opoziție i-au manipulat și i-au amăgit cu un referendum ce nu poate să se regăsească în modificarea Constituției. Klaus Iohannis a târât în aventura lui și Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viață a ideilor Marelui Cârmaci.

Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție.”

Liderul ALDE Călăraşi s-a referit şi reacţiilor celor din PNL şi USR pe care le-a catalogat ca fiind “absolut halucinante!” “Vedem reacțiile reprezentanților PNL și USR după decizia CCR de astăzi. Sunt absolut halucinante! La o primă vedere te poți gândi la populism, dar nu, nu e doar populism. Oamenii aceștia încearcă o manipulare gravă, cu țintă pe CCR. Probabil că din nou i-a luat gura pe dinainte.

Cum poți să susții după o decizie luată cu unanimitate de CCR (unanimitate, adică de toți judecătorii constituționali prezenți la ședință, inclusiv de Livia Stanciu, numită de Klaus Iohannis) că CCR e politizată? Chiar vreți să ne faceți să credem că în țara asta doar Iohannis are dreptate? Același personaj care dă cu paltonul de limuzină de nervi că nu este servit? Același care e spectator la Consiliile UE? Cel care stă în vacanțe luxoase pe banii noștri? Același personaj care blochează Valea Oltului ca să meargă la doamna Carmen acasă? Cel care încalcă Constituția dimineața, la prânz și seara?” a mai spus State care a conchis “Orban, în lipsă de argumente, zice că CCR s-a opus voinţei poporului. Nu, cei din PNL - USR au minţit poporul cu intenţie urlând că se pot suprima drepturi şi libertăţi pe categorii de infracţiuni. O minciună totală şi sfruntată pe care au ventilat-o, au pus-o poporului în nas s-o inhaleze. Deci, Iohannis împreună cu PNL și USR sunt principalii responsabili pentru această miciună uriaşă pe care au umflat-o şi care astăzi s-a spart în capul lor, pe bună dreptate.”