V. Dumbravă: Le recomand consilierilor să scoată cât mai mulţi bani pentru investiţii!

V. Dumbravă: Le recomand consilierilor să scoată cât mai mulţi bani pentru investiţii!

Vă prezentăm în continuare cea de-a 3-a şi ultima parte a interviului acordat publicaţiei noastre de fostul viceprimar al municipiului, Virgil Dumbravă care le recomandă consilierilor locali să se bată pentru investiţii, subliniind că municipiul are nevoie de finanţări serioase pentru modernizare şi dezvoltare.

 

Aţi spus că veţi deveni de acum încolo un observator al vieţii locale, aveţi şi experienţa şi expertiza necesare, fără îndoială. Ce mesaj aveţi pentru Executiv şi pentru consilierii locali?

În primul rând, pentru consilieri aş avea un mesaj foarte, foarte clar. Când li se va prezenta spre analiză bugetul pentru 2019, să ia fiecare capitol şi să se intereseze, să meargă pe teren, să verifice, să vadă în teren dacă investiţia este sau nu în regulă.

Vă dau un exemplu, eu nu sunt de acord cu modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu. Sincer! Cât de cât arăta bine. În loc să fac Nicolae Titulescu, sincer, eu făceam B-dul Republicii.

Sau puneam canalizare într-o altă parte a oraşului unde nu există...

Da, în loc de B-dul Nicolae Titulescu, continuam cu o stradă sau două în cartierul Mircea Vodă ca să termin acolo ce am început.

Sau făceam, de exemplu, în cartierul Măgureni strada Petroşani. Acolo sunt două străzi mari: Păcii şi Petroşani. Asfaltam strada Petroşani. Nu cred că era o prioritate absolută să facem B-dul Nicolae Titulescu care totuşi arată bine. El a fost modernizat în anii trecuţi, trotuarele, au fost puse pavele, s-a făcut şi parcare pe dreapta. De ce am asfalta acum?

Problema repet, nu este a Executivului, este tot a consilierilor. Dragi consilieri, voi aţi fost acolo să vedeţi? Voi când aţi aprobat Proiectul de Hotărâre, aţi fost înainte să vedeţi cum arată şi dacă investiţia este necesară? Sau, poate, o parte din consilieri au zis nu, dar neavând majoritate..., e şi asta o poveste. Şi atunci majoritarii, adică cei care sunt la Putere nu au ţinut cont de opiniile celorlalţi şi au făcut cum au vrut ei.

Deci consilierilor asta vreau să le spun: să fie foarte atenţi în special pe programul de investiţii să lupte să scoată cât mai mulţi bani pentru investiţii. Călăraşiul are nevoie de investiţii ca de aer! Să se lupte ca să se aloce cât mai mulţi bani pe investiţii, să verifice fiecare punct dacă avem nevoie să dăm banii acolo, poate nu e nevoie. Şi un leu dacă îl pot economisi, să-l bage pe investiţii pentru că este foarte important. Asta le recomand consilierilor!

Despre Executiv, ce le spuneţi?

Să vă dau în exemplu. În mandatul 2012-2016 am reuşit, pentru că m-am zbătut personal pentru chestia asta, să fac ordine în Piaţa Big. Dacă vă aduceţi bine aminte acolo era Shaormerie în staţie, peste staţie, dughene generatoare de mizerie în primul rând şi de inestetic. Au fost presiuni mare, nu am cedat, cum am horât aşa am făcut. Şi ce observăm acum? Shaormerie, tot felul felul de chestii, în faţa pieţei au apărut ligheane şi şosete. Nu se poate aşa ceva! De asta sunt supărat, că ceea ce am încercat să fac bun a fost dat peste cap. Şi atunci ce recomand Executivului? Să fie mai atenţi cu ce hotărâri iau, să gândească! Dacă acolo shaormeriile alea au fost date la o parte pentru că erau generatoare de mizerie, acum că aduc iar mizerie este bine? Să se gândească foarte bine şi să ia măsuri pentru Călăraşiul ăsta. Încă o chestie, o să vină primăvara, multă mizerie, mult noroi o să fie pentru că asta e situaţia acum, o să avem şi praf foarte mult. Încă de pe vremea când am fost viceprimar, am făcut un lucru despre care nu ştiu dacă a fost observat. A planta cât mai mulţi copaci, înseamnă ca vara să scadă temperatura cu 1, 2 grade clar. În plus n-o să mai fie nici atâta mizerie, praf!Deci, Călăraşiul are nevoie de vegetaţie, trebuie să fie o prioritate absolută în următorii ani pentru Călăraşi să plantăm cât mai mulţi copaci.

Acum, vă spun o chestie în premieră. În 2012 am avut iniţiativa să plantăm tei pe strada Bucureşti. Şi am plantat de la 5 Călăraşi până la Prefectură şi urma să redenimim strada Bulevardul Teilor. Am avut înţelegere atunci cu colegul viceprimar, cu primarul, am demarat proiectul. După o săptămână ce credeţi că se întâmplă? Se scot teii, şi se pun, vă rog să mă iertaţi, ”wc-uri pentru câini”, adică nişte mici tufişuri. O mizerie! Motivaţia? Dacă punem tei, rădăcina o să salte asfaltul. O prostie pentru că teiul are rădăcină pivotantă, nu se ramifică, deci se ducea. Acum, după 6 ani de zile oare cum ar fi arătat str. Bucureşti cu teii aceia? Nu s-a vrut! Dar unde s-au dus acei tei, că nu i-am lăsat. Sunt parcări pline cu tei, Parcul Dumbrava e plin cu tei acum, str. Cornişei. Deja au 3-4 m înălţime, o să vedeţi ce frumos o să arate. Sper să nu le vină ideea să-i taie.!

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.