Scandal la audierea miniştrilor în Comisia LIBE

Scandal la audierea miniştrilor în Comisia LIBE

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi ministrul de Interne, Carmen Dan au fost audiaţi la Bruxelles, unde au ajuns miercuri dimineaţă la Comisia LIBE. Discuţiile au durat vreo două ore, Toader şi Dan expunând în faţa Comisiei priorităţile României pentru ceea ce înseamnă Preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene.

E o perioadă importantă aceasta în care miniştrii sunt prezenţi în Parlamentul European pentru a discuta aceste dosare având în vedere că la nivelul Uniunii, decizia se ia în trio: pe de o parte Comisia Europeană, pe de o parte Parlamentul European şi pe de o parte Consiliul Uniunii Europene.

Cu această ocazie, cei doi au primit şi critici dure privind situaţia din România şi avertismente din partea europarlamentarilor care le-au cerut să nu ia nicio măsură în România care să afecteze statul de drept şi lupta anticorupţie.

Tudorel Toader s-a văzut nevoit să infrunte criticile politicienilor europeni cu privire la atacurile la adresa justiţiei date de guvernul din care face parte şi de ministerul pe care îl conduce.

Europarlamentarii opoziţiei au făcut circ şi au atacat ordonanţa anunţată de ministrul Justiţiei privind posibila rejudecare a dosarelor analizate de completurile ilegale. În replică, reprezentanţii puterii au cerut ca România să fie tratată ca orice alt stat al UE şi şi-au criticat colegii care şi-au denigrat propria ţară.

“Miniştrii de Justiţie şi de Interne au încercat să explice cât mai bine contextul în care se poartă discuţia cu privire la ordonanţa de urgenţă, după decizia CCR. Ceea ce au subliniat ce doi miniştri este că nu se doreşte altceva decât un acces al cetăţeanului la un judecător independent şi obiectiv numit. Este regretabilă atitudinea unora dintre europarlamentarii români care, cu multă nonşalanţă, pronunţă neadevăruri sau minciuni chiar în legătură cu situaţia din România. Aceştia distorsionează realităţile şi acest lucru, sigur, numai pentru beneficiul lor personal, dar în dezavantajul ţării. Politicienii români care îşi denigrează ţara la Bruxelles nu mai au ce căuta acolo. Este unul dintre motivele pentru care votul de anul acesta de la alegerile europarlamentare este aşa de important.

Politicienii din România trebuie să înţeleagă însă că Bruxelles-ul nu este Stambulul din trecut. Politicienii care îşi asumă rolul de yes-meni şi se duc la Bruxelles ca la Înalta Poartă afectează interesele României.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul interimar al ALDE Călăraşi, Laurenţiu State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.