MDJ | "Dialoguri pe șevalet"

MDJ | "Dialoguri pe șevalet"

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită sâmbătă, 14 ianuarie, ora 14.00 la vernisajul expoziției de artă "DIALOGURI PE ȘEVALET"

Evenimentul, dedicat Zilei Culturii Naționale, sărbătorită anual în România pe 15 ianuarie, cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic, se va desfășura la sediul muzeului din str. Progresului, 4.

Expoziția care se deschide cu acest prilej este o incursiune în stilurile artiștilor din patrimoniul muzeului, fiind și un periplu asupra viziunilor plastice ale contemporanilor. Comunicarea dintre generații, pe o simeză cuprinzând școli naționale diferite, tendințe variate care punctează identitățile creatoare, arată preocuparea expozanților pentru formele figurative și pentru o cromatică foarte bogată și nuanțată stilistic, însă și notele moderne, interpretarea realității ori imaginația se află în atenția artiștilor consacrați sau în plină forță creatoare. Această necesară alăturare între nume făcând parte din decenii distincte de manifestare a unor curente înnoitoare sau care persistă prin perpetuarea unor principii preluate din vremuri trecute, vorbește despre o deschidere culturală deosebită a artiștilor noștri, unii dispăruți, alții contemporani, semn că expresivitatea abordărilor acestora și imaginația mereu generatoare de idei, au făcut și fac aceste nume niște puncte de reper în fenomenul artistic național sau local.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, duminică, 15 ianuarie, toate secțiile muzeului vor putea fi vizitate gratuit.

dialoguripesevalet

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.