Invitaţie la vernisajul expoziţiei ”Silviu Ioan Soare – CERAMICĂ”

Invitaţie la vernisajul expoziţiei ”Silviu Ioan Soare – CERAMICĂ”

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Călărași, vă invită la vernisajul expoziției ”Silviu Ioan Soare – CERAMICĂ”. Evenimentul, dedicat ZILEI CULTURII NAȚIONALE, va avea loc marți, 14 ianuarie, ora 12, la sediul din str. Progresului, 4.

Accesul vizitatorilor va fi gratuit atat în această zi, cat si in data de 15 ianuarie la toate secţiile muzeului între orele 9-16.

Cu această ocazie va fi vernisată și o expoziție a elevilor de la clasele de arte plastice a Liceului Pedagogic ”Ștefan Bănulescu” din Călărași. Manifestarea va reuni lucrări ale elevilor: Ana Maria Ghiță, Elena Negoiță, George Iulian Bădițescu, Roxana Antonia Câmpeanu, Lucian Andrei Macrea, Marin Spătar, Alina Mazgras, Nicoleta Ulmeanu, Dumitru Flocea.

”De Ziua Culturii Naționale 2019, Silviu Ioan Soare expune la Muzeul Dunării de Jos, o selecție din lucrările create în anii trecuți, vizând preocuparea sa pentru forme verticale, masive, dar și pentru delicatețea compozițiilor de plastică mică, ambele abordări punând în evidență dexteritatea artistului pentru lucrul cu materiale specifice ceramicii. O componentă din „Totem, ritual dacic”, evocă alternanța dintre suprafața netedă a gresiei și spațiile vibrate, rugoase, lucrarea „Cetate” readuce în studiul său raportul dintre plin și gol, un fragment din „Hanukia”, este omagiul adus acestei sărbători evreiești, chipul „Sfântului Andrei”, „Saltimbancul” amintește despre disonanțele lumii, o „Trilogie” formată din structuri abstracte, care se alătură preocupării pentru un figurativul interpretat.”

Ana Amelia Dincă