Handbal | S-a făcut primul pas în direcția constituirii AHM Călărași 2021

Handbal | S-a făcut primul pas în direcția constituirii AHM Călărași 2021

Se naște, la Călărași, o nouă echipă de handbal masculin. Prima piatră de temelie a fost pusă marți după ce a fost adoptat în plenul ședinței ordinare a Consiliului Local municipal Călărași Proiectul de hotărâre privind constituirea Asociației de Handbal a Municipiului Călărași 2021.

“Scopul asociaţiei îl constituie desfăşurarea de activităţi sportive handbalistice respectiv selecţionarea, iniţierea şi pregătirea de sportivi în domeniu, participarea la competiţiile interne şi internaţionale, precum şi la alte activităţi conexe acestora. Prin realizarea scopului asociaţia îşi propune să contribuie la dezvoltarea handbalului de performanţă în plan local şi naţional.”, se arată în Referatul de aprobare.

Potrivit Statutului asociației membrii asociați sunt Consiliul Local municipal Călărași,l Consiliul Județean Călărași și Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, instituție subordonată Consiliului Local Călărași.

Bugetul echipei care se va înscrie din toamnă la startul Diviziei A va fi de cel puțin 2 milioane de lei. Din punct de vedere sportiv, proiectul va fi condus de Eremia Pîrîianu (45 de ani), fost jucător, antrenor și manager al defunctei AHC Dunărea Călărași care va avea la dispoziție un lot format în cea mai mare parte din jucători călărășeni.

Proiectul de hotărâre privind asocierea Municipiului Călăraşi cu Judeţul Călăraşi şi Serviciul Public Pavaje Spații Verzi Călărași în vederea constituirii Asociaţiei de Handbal a Municipiului Călărași 2021, inițiat de primarul Marius Dulce, a primit marți 17 voturi, inclusiv din zona Opoziției. S-au înregistrat 4 voturi împotrivă (2 de la PNL și câte unul de la USR și PRO România).

Cel mai probabil luna viitoare, proiectul de hotărâre mai sus-menționat va fi supus dezbaterii și adoptării în Consiliul Județean.