CJCC | Invitație la spectacol: “Taking the Cello to the next level!” – concert violoncel Andrei Cavassi, sâmbătă, 3 iulie, ora 19.00

CJCC | Invitație la spectacol: “Taking the Cello to the next level!”  – concert violoncel Andrei Cavassi, sâmbătă, 3 iulie, ora 19.00

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, vă invită să vizionmați spectacolul “Taking the Cello to the next level!” – concert violoncel Andrei Cavassi, programat sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19.00, pe scena Sălii Barbu Știrbei.

Despre Andrei Cavassi s-a auzit foarte mult peste hotare, în țări precum Japonia, însă iată că a sosit momentul să se vorbească despre el în țara natală. Și mai mult, să cânte pe plaiuri românești. Astfel că sâmbătă, 3 Iulie va avea loc spectacolul Andrei Cavassi Live – „Taking the cello to the next level!” de la ora 19:00 la Sala “Barbu Știrbei”, în Călărași. Muzicianul este fericit că incep să se miște treburile în România și speră, în curând, și peste hotare. „Vă prezint primul concert din seria “Taking the cello to the next level”, proiectul debutează în România urmând să ajungă ulterior la Opera din Dubai iar anul viitor sunt în plan reprezentații la Barcelona și Londra. (Totul depinde și de evoluția Covid ). Îmi doresc să prezint publicului un eveniment unde barierele genurilor muzicale se întrepătrund și în care posibilitățile tehnice ale violoncelului sunt împinse la limite si dincolo de ele”, a mărturisit pentru bravonet.ro.

Cine este Andrei Cavassi?

Bărbatul face parte dintr-o familie celebră ajunsă la a patra generație de muziceni în familie. „Bunicul, tata și străbunicul au fost toți muzicieni și toți au avut un dar al familiei, ca să zic așa. Cei din partea mamei au fost medici de 5 generații. Eu am mers pe muzică, n-am avut-o cu învățatul. Tata e violoncelist de 50 de ani în filarmonica George Enescu, bunicul a fost dirijorul operei iar străbunicul a fost tenor”, a spus muzicianul. El a început cu pianul la 7 ani pentru că era prea mic pentru a face violoncel. Era și slab și îl deranja faptul că era luat de profesoară și îi punea degetele pe clape dar îi plăcea foarte mult să compună. „La noi, la muzica clasică e foarte strict totul, trebuie să respecți ca un robot tot ce spune profesorul. Pentru că se cânta doar în felul ăsta că dacă îl cânți în alt fel nu e bine. La 11 ani am crescut un pic și am început pe violoncel. Am urmat liceul de muzică George Enescu, apoi Conservatorul. Îmi plăcea muzică dar eu ascultăm rock, Guns n Roses, Iron Maiden, eram atras de partea asta mai spre rock, comercială. Asta clasică mai puțin. Pentru că erau niște rigori prea mari. Când am plecat în Japonia am început să cânt muzică clasică”, a mai declarat Andrei Cavassi.

Preț bilet 50 lei în sală și 40 lei la balcon

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, de luni până joi între orele 08.00-16.30 si vinerea între orele 08.00-14.00, la intrarea din spatele scenei.

Pentru mai multe informații despre evenimentele care vor avea loc în sala Barbu Știrbei, vă rugăm să accesati site-ul nostru www.culturalcl.ro și pagina de facebook Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași.

ANDREICAVASSI

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.