SJUC | B. Mihai: Suntem în mijlocul unei crize fără precedent!

SJUC | B. Mihai: Suntem în mijlocul unei crize fără precedent!

Bogdan Mihai, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” Călărași a tras un semnal de alarmă privind “explozia” de noi cazuri de Covid-19, susținând că “suntem în mijlocul unei crize fără precedent!”

"Valul 3, din aprecierile tuturor specialiştilor, a depăşit tot ceea ce înseamnă previziuni. Suntem la acest moment într-o curbă ascendentă, capacitatea paturilor ATI este mereu forţată de numărul de pacienţi. Singurele măsuri pe care ni le permitem acum sunt nişte măsuri pe care trebuie să le luăm din mers. Nu ne permitem să oprim sistemul să funcţioneze ca să construim un sistem ideal aşa cum ne-am dori dintr-un simplu motiv: nu s-a construit nicăieri. Nu putem începe noi, acum, la Călăraşi să facem ceva ce nu există, perfecţiunea. Nu avem cum!”, a mai declarat șeful SJU Călărași.

Potrivit datelor furnizate de DSP Călărași, în ultimele 7 zile, în municipiul Călărași, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de la 186 (22 martie) la 245 (29 martie) iar rata incidenței cumulative la 1000 de locuitori, de la 2,50 la 3,29!