SJUC | B. Mihai: Programările pentru RMN și CT se vor face printr-un call center

SJUC | B. Mihai: Programările pentru RMN și CT se vor face printr-un call center

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai a declarat joi că programările pentru RMN și CT se vor realiza prin intermediul unui call center evitându-se astfel interacțiunea cadrelor medicale cu pacienții. “Într-adevăr, aparatul (n.r. RMN), l-am reparat mai repede, într-o săptămână. Implementăm acum o nouă procedură care va da o transparenţă mult mai mare față de tot ce înseamnă activitatea medicală în sensul că, deja am făcut primii paşi, programările la RMN şi la CT se vor face printr-un call center. Nu va mai exista interacţiunea unui cadru medical care să intermedieze o programare, că el cunoaşte pe cineva şi că... Nu, totul se va face ca la o clinică privată, ultra transparent.”, a spus Mihai care a continuat “De asemenea, implementăm şi o procedură în ceea ce priveşte rezultatele investigaţiilor, adic[ acestea să fie furnizate într-un timp util. În perioada următoare o să facem public un număr de telefon la care se va suna doar pentru programări RMN, CT şi analize. Vrem să ducem cumva ambulatoriul într-o zonă pe care o vedem de fiecare dată când mergem undeva în mediul privat, ultra transparent: ai venit, te-ai programat. Cadrele medicale angrenate în proceduri vor fi prestatori de servicii medicale. Nu vor fi intermediari, nu îşi vor da cu părerea asupra oportunităţii de a efectua un RMN într-o perioadă de timp sau nu. Totul va fi ultra transparent.”

În ceea ce privește repararea RMN-ului, șeful SJUC a precizat că valoarea lucrării ar fi estimată la circa 200 de mii de lei. “În cee ace privește repararea RMN-ul, acum urmează să avem ultima discuţie cu firma care a asigurat mentenanţa. Cumva ei înclină să meargă pe o zonă în care manopera să fie gratuită şi noi ar trebui să asigurăm doar heliul. Nu avem încă devizul, suntem într-o discuţie la finalul căreia vom şti exact cât trebuie să plătim. Estimarea, dacă am plăti heliul, ar fi undeva în jurul a 200 mii lei.”, a continuat managerul spitalului.

| Program pilot privind auditarea electronică a prezenței

În altă ordine de idei, Bogdan Mihai a mai susținut că la nivelul unității spitalicești pe care o conduce a promovat un program pilot privind auditarea electronică a prezenței angajaților la locul de muncă. “Alt lucru pe care l-am făcut, am început deja un program pilot care este legat de o auditare electronică a prezenţei. Am montat dispozitive astfel încât să fie o chestie ultra transparentă, să ştie fiecare cine, când, cum vine la program. Sunt lucruri pe care le facem intern pentru a creşte responsabilitatea oamenilor. Există o preocupare constantă şi vreau de asemenea să vă spun că trebuie să înţelegem că în spital lucrurile se îmbunătăţesc pe zi ce trece. Nu că înainte ar fi fost proaste sau slabe, dar întotdeauna este loc de mai bine şi asta facem constant.”, a conchis managerul SJUC.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.