V. Iliuță, semnal de alarmă: Suntem în imposibilitatea asigurării funcționării acestor instituții până la sfârșitul anului

V. Iliuță, semnal de alarmă: Suntem în imposibilitatea asigurării funcționării acestor instituții până la sfârșitul anului

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță a lansat joi critici dure la adresa guvernului PNL care joia trecută a procedat pentru a 3-a oară în ultimul an la împărțirea discreționară a sumelor din fondul de rezervă bugetară, fiind favorizate localitățile conduse de primari liberali în detrimentul celor administrate de social-democrați. În această ecuație se înscrie și Consiliul Județean Călărași, instituție prezidată de Vasile Iliuță care dintr-un necesar de 21 de milioane de lei incluzând aici și plata salariilor angajaților din subordonatele CJ, a primit de la Guvern doar 2,44 milioane lei!

“Se repetă situațiile din trecut. Anul trecut și în septembrie și în noiembrie, primăriile PNL au fost favorizate în ceea ce privește alocarea bugetară din fondul de rezervă al Guvernului. Se repetă același lucru!

Noi, Consiliul Județean, am făcut necesarul de funcționare, în sumă de 21 de milioane de lei, bani de care avem nevoie pentru a asigura plata salariilor angajaților DGASPC, Muzeului, Bibliotecii Județene, CJCC. Suntem în imposibilitatea asigurării funcționării acestor instituții pentru că un guvern iresponsabil a împărțit banii cu precădere primarilor PNL.

Am transmis adrese atât prefectului județului cât și la Ministerul Dezvoltării, am făcut toate demersurile legale ca să putem să asigurăm funcționarea acestor instituții. Nu se poate așa ceva! Tragem un semnal de alarmă că astăzi, Consiliul Județean și subordonatele se află în imposibilitatea de a asigura salariile până la sfârșitul anului.”, a declarat Iliuță care a mai adăugat că Guvernul PNL de astăzi “seamănă” cu cel condus de PNȚCD, între anii 1996-2000, cu mențiunea că ultimul a pus, atunci, pe butuci unitățile economice iar primul are toate șansele să distrugă administrațiile locale.

“Sunt 3 localități în județ care nu au primit nici un leu. E vorba de municipiul Călărași și comunele Unirea și Ulmu. Nici un leu pentru funcționare! Localitățile PSD au primit câte 500 de milioane de lei vechi spre deosebire de cele conduse de primari liberali care au primit câte 5 miliarde de lei vechi pentru funcționare.

Așa cum între 1996-2000, guvernul PNȚCD a închis unitățile de stat distrugând economia, guvernul PNL vrea să distrugă acum administrațiile locale.”, a continuat Iliuță.

HG-ul lui Cîțu, contestat în instanță!

Președintele Iliuță a mai precizat în conferința de presă, că PSD va contesta HG 1088 / 7.10.2021 privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale la instanța de contencois administrative depunând în acest sens o plângere prealabilă. “Am depus la secția contencios de la ÎCCJ o plângere prealabilă pentru anularea Hotărârii de guvern emisă în acest sens. Dorim să se instituie un echilibru între primăriile PNL și PSD privind alocările bugetare.”, a conchis șeful social-democraților călărășeni.

“Guvernul PNL, cel mai slab pe care l-a avut România de la PNȚCD încoace, n-a ținut cont de solicitările transmise de administrațiile PSD, ignorându-le pur și simplu.”

Vasile Iliuță

 

HG 1088 / 7.10.2021 privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale

Suma alocată județului Călărași: 16.841.000 lei (1,53% din suma totală alocată de 1.099.466.000 lei)

Suma alocată primăriilor PNL: 12.500.000 lei (74,2%)

900 mii lei: Oltenița

500 mii lei: Lehliu Gară, Alexandru Odobescu, Belciugatele, Borcea, Chiselet, Dor Mărunt, Dragalina, Jegălia, Lehliu, Modelu, Plătărești, Radovanu, Spanțov, Ștefan cel Mare, Tămădău Mare.

475 mii lei: Dorobanțu, Frăsinet

450 mii lei: Cuza Vodă, Luica, Nicolae Bălcescu, Sohatu, Șoldanu.

350 mii lei: Dichiseni.

N-au primit nici un leu: Unirea și Ulmu.

Suma alocată primăriilor PSD: 1.500.000 lei (8,9%)

200 mii lei: Ulmeni

100 mii lei: Fundulea

50 mii lei: Căscioarele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Curcani, Dragoș Vodă, Frumușani, Fundeni, Gălbinași, Grădiștea, Gurbănești, Ileana, Independența, Lupșanu, Mânăstirea, Nana, Perișoru, Sărulești, Roseți, Ștefan Vodă, Valea Argovei, Vasilați, Vâlcelele, Vlad Țepeș.

N-a primit nici un leu: Municipiul Călărași

Sumă alocată PPU-sl: 400 mii lei (2,4%)

400 mii lei: Budești

Sumă alocată Consiliului Județean: 2.441.000 lei (14,5%)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.