Consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului propriu al Judeţului cu suma alocată din fondul de rezervă al Guvernului

Consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului propriu al Judeţului cu suma alocată din fondul de rezervă al Guvernului

Convocaţi joi în şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni au adoptat, printre altele, şi Hotărârea privind rectificarea bugetului propriu al Judeţului Călăraşi pe anul 2021.

Concret, Consiliului Judeţean i-a fost alocată suma de 2.441.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului, potrivit HG 1088 / 07.10.2021 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital urgente la aceasta dată.

Potrivit iniţiatorului, suma de 2.441.000 lei s-a repartizat astfel:

La partea de venituri, s-a majorat bugetul propriu cu suma de 2.441 mii lei.

La partea de cheltuieli, sunt prezentate următoarele influenţe, în valoare totală de 2.441 mii lei, astfel:

- s-au majorat cheltuielile de personal, cu suma de 441 mii lei, pentru asigurarea plăţilor în trim. IV 2021;

- s-a majorat bugetul de cheltuieli al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu suma de 1.000 mii lei, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare în trim. IV 2021;

- s-a majorat cheltuielile de întreţinere a drumurilor judeţene cu suma de 1.000 mii lei;

Conform prevederilor Hotărârii mai sus-menţionate, s-a rectificat lista de dotări independente a Spitalului Judeţean de Urgenţă fără a se modifica valoarea totală.

De asemenea, s-a rectificat bugetul propriu al Judeţului cu influenţele din programul de investiţii aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 61/2021 privind aprobarea utilizării excedentului bugetar, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar 2020, în exerciţiul bugetar 2021, cu modificările şi completările ulterioare;

S-a rectificat bugetul creditelor interne pe anul 2021, componentă a bugetului general pe anul 2021 al Judeţului Călăraşi, cu suma de 13.000 mii lei, reprezentând împrumut din trezoreria statului pentru finanţarea unor obiective de investiţii astfel:

- “Dezvoltarea zonei turistice Braţul Borcea - port turistic de agrement, execuţie lucrări” cu suma de 11.843 mii lei

- “Modernizarea şi reabilitarea DJ211D, execuţie lucrări”, cu suma de 539 mii lei;

- “Modernizarea şi reabilitarea DJ403, execuţie lucrări”, cu suma de 618 mii lei.

Împrumutul din trezorerie, în valoare de 13.000.000 lei, a fost aprobat de Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale prin Hotărârile emise de aceasta cu nr. 6744 si 6745 din 29 septembrie 2021.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.