Războiul dintre CJ Călărași și Prefectură continuă! Iliuță pregătește o plângere penală împotriva prefectului!

Războiul dintre CJ Călărași și Prefectură continuă! Iliuță pregătește o plângere penală împotriva prefectului!

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a confirmat informația potrivit căreia Prefectura a astacat la instanța de contencios și a doua Hotărâre privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la nivelul Județului Călărași, pe unități administrativ–teritoriale, pe anul 2021 și estimări pentru anii 2022-2024, adoptată luni în plenul unei ședințe extraordinare de îndată. “Prefectura a atacat într-adevăr şi a doua Hotărâre. Am revocat prima hotărâre pe care am aprobat-o pe motivele pe care le-au spus şi am adoptat luni o altă hotărâre în cadrul unei şedinţe extraordinare de îndată. Vom merge în instanţă şi ne vom apăra faţă de abuzul prefectului pe care-l vom dovedi. Care a fost motivul juridic invocat? Că nu am inserat în Hotărâre toate administraţiile publice locale care au făcut solicitări Consiliului Judeţean. Toate solicitările noi le-am consemnat, le-am pus în preambulul hotărârii.”, a declarat joi Iliuță care a prezentat și motivele care au determinat adoptarea HCJ în formula contestată în instanță de PNL și prefectul liberal, Valentin Barbu.

“Am văzut comparaţia corect făcută. Anul trecut, din fondul de rezervă, Guvernul a alocat administraţiilor liberale câte 1,1 milioane lei. Primăriile PSD au primit sume mult mai mici. În decembrie, doar câte 100 de mii de lei.

Am încercat să creăm acest echilibru ca să putem ţine în funcţiune şi administraţiile PSD, chiar dacă n-am putut să ajungem la suma de 1,1 milioane lei pe fiecare primărie. Am ajuns undeva la 800 de mii de lei pe fiecare administraţie. Şi Partidul Social Democrat are primari, are cetăţeni care aşteaptă programe de dezvoltare în localităţile lor.”, a susținut Iliuță care a mai declarat că va depune plângere penală împotriva prefectului de abuz în serviciu.

“Primarii PNL nu şi-au cheltuit banii pe care i-au dus în fondul de rulment sau de rezervă. Au bani în cont dar vin la noi şi ne contestă cu prefectul. După hotărârea judecătorească, prefectului o să-i facem plângere penală pentru abuz în serviciu. Ne-a atacat până acum 70% din hotărârile CJ, inclusiv dispoziţii care ţin de funcţionarea Consiliului Judeţean. Nu are dreptul prin lege, obligaţia domniei sale este să vadă dacă am încălcat o lege şi nu să corecteze hotărârile CJ sau dispoziţiile preşedintelui.

Cei care au dreptul să ne atace pe funcţionarea Consiliului Judeţean este Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.”, a conchis președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță.