CJ Călăraşi | V. Iliuţă: Bugetul alocat asigură funcţionarea DGASPC doar pentru 7 luni

CJ Călăraşi | V. Iliuţă: Bugetul alocat asigură funcţionarea DGASPC doar pentru 7 luni

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă a tras din nou un semnal de alarmă cu privire la problemele existente în domeniul protecţiei sociale de la nivelul Judeţului, declarând joi că prin bugetul aprobat se va asigura funcţionarea DGASPC Călăraşi doar pentru 7 luni.

„Pentru protecţia socială, bugetul alocat asigură o funcţionare de doar 7 luni de zile. Avem 35 de milioane lei aprobaţi pentru funcţionarea DGASPC dintr-un total de 57 de milioane lei, istoricul de anul trecut. Am făcut o restructurare la Plătăreşti ca să reducem presiunea pe bugetul CJ Călăraşi. La acest moment, estimăm o economie de 1 milion de lei pe lună. Vom avea 6, 7 milioane de lei la final economii generate de reducerea cheltuielilor la DGASPC.”, a spus Iliuţă.

În domeniul Sănătăţii, Iliuţă a precizat că fost asigurată, de la bugetul Judeţului, suma de 2,5 milioane lei, reprezentând cofinanţarea la proiectul privind achiziţia de aparatură medicală cu fonduri europene pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. „La spital, am pus cota de cofinanţare de 2,5 milioane lei reprezentând aparatură medicală planificată a fi achiziţionată pe fonduri europene. Avem o corespondenţă cu Ministerul Sănătăţii privind lista aprobată de Consiliul de Administraţie al Spitalului şi depusă la DSP, ca să putem să reînnoim aparatura în cadrul spitalului.”, a continuat preşedintele Consiliului Judeţean.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de acces în municipiul Călăraşi pe la Siderca aflate în derulare vor continua în perioada următoare pe ce de-al doilea tronson, aflat în proprietatea Municipiului Călăraşi. „La acest moment ce aţi văzut la Siderca e o mică parte din drumul de acces în municipiu pe care l-am promis cetăţenilor. Urmează a doua parte unde va fi implicată şi Primăria municipiului Călăraşi. Municipalitatea va asigura cofinanţarea pentru lucrările ce vor fi licitate, în sumă de 3 milioane de lei. Va fi o întârziere de maxim 2 luni. Cred că la finalul lunii iunie vom începe şi cea de-a doua bucată de drum până la Piscicola, cu sens giratoriu la Piscicola.”, a afirmat Vasile Iliuţă.

În altă ordine de idei, finanţarea sportului de performanţă, respectiv susţinerea echipei de fotbal Dunărea Călăraşi care păstrează şanse de participare la barajul de promovare în Liga 1, e un alt obiectiv al Executivului CJ. „Am asigurat şi sume pentru sportul de performanţă la Călăraşi. Nu sunt la fel de mari precum cele de anul trecut. Sper ca echipa (n.r. Dunărea Călăraşi) să promoveze în Liga 1 şi să identificăm cele mai bune soluţii ca să asigurăm finanţarea pentru primul eşalon.”, a conchis preşedintele CJC, Vasile Iliuţă.