Festivalul Dovleacului, la Călărași: sâmbătă, 28 octombrie, ora 10.00

Festivalul Dovleacului, la Călărași: sâmbătă, 28 octombrie, ora 10.00

Biblioteca Județeană "Alexandru Odobescu", instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită sâmbătă, 28 octombrie 2023, începând cu ora 10,00 în fața sediului central din strada 1 Decembrie 1918, pentru a sărbători împreună "Festivalul Dovleacului".

Un proiect unic, memorabil și spectaculos, pentru copii și adulți, ce aduce împreună două povești fermecătoare: tradiția românească și dragostea pentru noi orizonturi culturale și educaționale.

Programul festivalului va include piese de teatru pentru copii, spectacol de magie, conferințe, ateliere și activități pentru cei mari și pentru cei mici, ne vom încărca cu starea de bine izvorâtă din felul de a fi al oamenilor locului, zonă de gastronomie locală și nu numai, muzică și voie bună, târg de produse realizate manual, cu magie și veselie multă pentru localnici și publicul larg.

Printre activitățile evenimentului se numără teatrul de păpuși pentru copii și spectacolul de magie, cu povești puse în scenă care au de cele mai multe ori o morală, o învățătură.

Printre beneficii se mai numără încurajarea imaginației, empatia, dezvoltarea limbajului și a vocabularului, susținerea atenției și a concentrării.

Ateliere incluse în cadrul evenimentului:

1. Maratonul de sculptat dovleci

2. Atelierul de chimie distractivă

Beneficiile atelierului pentru copil:

– Experimentează;

– Capată încredere în ei;

– Dezvoltă curiozitatea pentru știinţă;

– Înțelege mai bine fenomenele din viață de zi cu zi;

3. Realizarea unui semn de carte din fetru-ideal pentru manualele școlare sau pentru lecturile lungi din timpul vacanțelor.

4. Flori din hârtie sau tehnica de quilling (presupune rularea, modelarea și lipirea benzilor de hârtie în forme variate, pentru a crea modele decorative)-atelier pentru dezvoltarea motricității si creativității.

Atelierele se desfășoară concomitent și gratuit în anumite intervale orare care vor fi comunicate în timp util. Lampionul dorințelor împlinite-lansare de lampioane biodegradabile cu mesaje personalizate, pe brațul Borcea.

A venit toamna și odată cu ea a adus și minunatul ei copil, dovleacul, în jurul căruia va gravita festivalul nostru! Suntem bucuroși că veți face parte din această poveste și vă îndemnăm să ne fiți alături împreună cu prietenii și familia...pentru că, despre ce altceva să fie vorba într-o sărbătoare, dacă nu despre timpul petrecut frumos alături de cei dragi. Vă așteptăm!

Sursa Facebook Consiliul Județean Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.