CJ Călărași pregătește un proiect care vizează crearea unui spațiu multifuncțional în clădirea fostului ”Manej”

CJ Călărași pregătește un proiect care vizează crearea unui spațiu multifuncțional în clădirea fostului ”Manej”

Conducerea CJ Călărași intenționează să demareze un proiect care vizează crearea unui spațiu multifuncțional în clădirea fostului Manej din incinta fostei unități militare a Regimentului 23 Infanterie. În acest sens, miercuri au fost inițiate primele discuții la care au participat și reprezentanți ai instituțiilor abilitate.

”A avut loc ieri o primă întâlnire informativă în vederea pregătirii unui viitor proiect pentru crearea unui spațiu multifuncțional, cu scop educațional și cultural, în clădirea fostului "Manej", din cadrul unității militare a Regimentului 23 Infanterie.

Având în vedere faptul că această clădire posedă o amprentă istorică tragică, locul fiind înscris în arhive drept lagăr pentru evreii aduși de la Iași în 1941, Consiliul Județean, la inițiativa președintelui Vasile Iliuță, a propus ca reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în domeniu să fie prezente la consultări.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Samoilă Ion, împreună cu managerul public, Marius Fulga, au primit o delegație compusă din secretarul de stat Dragoș Hotea, Coordonator al Comitetului Interministerial pentru monitorizarea implementări Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, Alexandru Florian, director general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Florentina Lavi, consilier în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și Florentina Ivan, de la Partida Romilor Pro-Europa.”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Călărași.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.