CJ Călărași | "Pregătiți pentru viață!"

CJ Călărași | "Pregătiți pentru viață!"

"Pregătiți pentru viață!" - un proiect inițiat pentru copiii din sistemul de protecție socială de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților, beneficiari fiind copiii din evidența tuturor direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

Prin acest proiect au fost asigurate weekend-uri de recreere și socializare îmbinate cu activități concrete de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă.

Prima serie, cu un număr de 30 de copii din sistemul rezidențial de protecție al DGASPC Călărași, a mers în excursie la Pucioasa, județul Dâmbovița, aceștia participând cu interes la activități și bucurându-se de surprizele oferite.

S-a continuat cu a doua serie de 28 copii/tineri din evidența DGASPC Călărași, fie cu măsură de protecție, fie din familii în dificultate, beneficiind de tabăra organizată la Bușteni, majoritatea acestor copii fiind la prima ieșire de acest gen. Activitățile desfășurate au inclus ateliere de dezvoltare personală și formarea unor deprinderi de viață independentă, dar și vizitarea împrejurimilor și a unor obiective turistice, printre care Mânăstirea Caraiman și Castelul Peleș.

Și ultima serie, de 28 de copii, a mers la Bușteni în perioada 13-15 octombrie, copiii având posibilitatea de a socializa, de a se relaxa și de a cunoaște lucruri și locuri noi. Plimbarea pe platoul Bucegi, vizitarea Mănăstirii Caraiman și a Castelului Peleș, alături de jocurile interactive și aniversarea zilei de naștere a unui copil, au alcătuit programul deosebit al taberei.

Mulțumim partenerilor proiectului - Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Casei de Cultură a Studenților București - pentru că au făcut posibil proiectul "Pregătiți pentru viață!" pentru un număr total de 86 de copii din evidența DGASPC Călărași!

Împreună reușim să creăm experiențe noi și amintiri frumoase!

Sursa text și foto Facebook Consiliul Județean Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.