CJ Călărași | Sediul Prefecturii, reabilitat de CNI

CJ Călărași | Sediul Prefecturii, reabilitat de CNI

Fostul Palat Administrativ care găzduiește în acest moment sediul Prefecturii ar putea fi reabilitat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții. Cel puțin asta este intenția Executivului Consiliului Județean care a elaborat în acest sens o Hotărăre de predare a amplasamentului și de asigurare a condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții ”Centru socio-cultural Călărași (fost palat administrativ)”, adoptată în unanimitate în plenul ultimei ședințe ordinare.

Consiliul Județean Călărași se obligă să asigure, în condițiile legii, suprafața de teren necesar pentru depozitarea și organizarea șantierului precum și finanțarea cheltuielilor pentru: aviz tehnic de racordare, proiectare, racorduri la utilități (energie electrică, canal, apă, gaz sau alt tip de combustibil utilizat), comisioane cote legale, cheltuieli diverse și neprevăzute, în valoare de 1.177.006,25 lei exclusiv TVA, 1.400.564,80 lei cu TVA.

Conform devizului, valoarea finanțată prin CNI este de 76.879.282,28 lei (TVA inclus). Valoarea totală a investiției este de 78.279.847,08 lei (TVA inclus).

După predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, Consiliul Județean Călărași se obligă să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani.

În astfel de condiții, Instituția Prefectului Jud. Călărași va trebui să se mute într-o nouă locație pentru a-și desfășura activitatea.

La începutul anului, conducerea CJ a solicitat consilierilor județeni adoptarea unei Hotărâri privind contractarea unui împrumut de 87 de milioane de lei, pe lista de investiții propuse spre finanțare figurând și palatul administrativ. Hotărârea n-a fost votată de consilierii PNL și USR.