AHC Dunărea / Şi handbaliştii aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea!

AHC Dunărea / Şi handbaliştii aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea!

Nu doar persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora care nu şi-au încasat indemnizaţiile de vreo 3 luni aşteaptă cu nerăbdare rectificarea în urma căreia în contul Primăriei Călăraşi ar trebui să intre suma de 160 de miliarde de lei vechi. Ci şi handbaliştii de la AHC Dunărea Călăraşi, şi ei nemulţumiţi că nu şi-au mai încasat lefurile de 3 luni dar cărora primarul Drăgulin, în calitate nu doar de susţinător înflăcărat ci şi şi de reprezentant al singurului finanţator, le-ar fi promis acestora că va rezolva o parte din problemele financiare devenite acute, imediat după ce banii guvernamentali vor intra în cont.

De ce? Păi din suma mai sus prezentată, 90 de miliarde vor fi utilizaţi exclusiv pentru stingerea restanţelor faţă de persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, ceea ce înseamnă că s-ar diminua în mod rezonabil presiunea pe buget şi aşa pricăjit şi plin de găuri, iar handbaliştii, ale căror salarii sunt finanţate aproape în întregime din bugetul local, ar primi în acest sens un nesperat balon de oxigen.

În primele 8 luni ale acestui an, Primăria care la începutul anului a „prins” în buget suma de 3 milioane lei pentru AHC Dunărea Călăraşi, a virat în contul echipei suma de 2.682.976 lei (o medie lunară de 335.372 lei!), insuficientă însă în condiţiile în care ar fi nevoie, lunar, de vreo 450 de mii de lei (cam 100 de mii de euro) pentru acoperirea integrală a salariilor. Sunt jucători în cadrul echipei care au salarii importante cifrate şi la 8 mii de euro!

Până acum, Drăgulin a reuşit să-i tempereze pe jucători şi pe membrii staffului tehnic însă situaţia ar putea degenera în ciuda promisei infuzii financiare.  Gândiţi-vă că între necesarul minim de finanţare a salariilor şi suma medie virată rezultă pentru fiecare lună un deficit de circa 115 mii de lei!

Dar, va găsi Drăgulin până la urma soluţia magică. Cel mai probabil va sacrifica definitiv investiţiile publice, oricum suntem spre final de an, şi va ieşi basma curată şi din această „nemulţumire”!

În teren, elevii ucraineanului Serhiy Vasilovich Bebeshko (51 de ani), aflat la timona Dunării din 1 noiembrie 2018, s-au descurcat destul de bine în acest început de sezon. După primele 7 etape, Dunărea s-a ales cu 3 victorii, un egal şi 3 înfrângeri clasându-se pe 6 cu 10 puncte, la 6 puncte distanţă de podium.

Imediat după partida din prima etapă, pierdută la Bacău, s-a produs şi un cutremur la nivelul conducerii clubului. Preşedintele Ion Dumitru şi-a prezentat demisia, sursele noastre foarte credibile susţinând că lui Dumitru nu i-a picat bine înfrângerea pe care a considerat-o „dubioasă”. În zadar s-a chinuit Drăgulin să-l întoarcă din drum pe Dumitru, fiind nevoit până la urmă să-l instaleze ca preşedinte interimar pe apropiatul său, Cristi Zanfir, membru al Consiliului Director.

Sursa foto Facebook AHC Dunărea 2014 Calarasi