Handbal / CSM Bacău despre Armanu: Felul în care dumnealui a plecat, este o altă încălcare de regulament, dintr-un șir mai lung

Handbal / CSM Bacău despre Armanu: Felul în care dumnealui a plecat, este o altă încălcare de regulament, dintr-un șir mai lung

La nicio zi după ce a anunţat pe site-ul oficial al clubului că s-a despărţit de antrenorul ucrainean, Serhiy Bebeshko, conducerea clubului de handbal masculin AHC Dunărea Călăraşi a anunţat prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul clubului că a ajuns la o înţelegere cu Gabriel Armanu (46 de ani – fost component al echipelor IMU Bacău, Știința Bacău, Fibrex Nylon Săvinești, Dinamo București, Știința Municipal Dedeman Bacău), tehnicianul echipei CSM Bacău.

În aceeaşi zi însă,  la ora 16.29 de minute, pe pagina de facebook a clubului băcăuan a apărut postarea de mai jos în care se aduc o serie de „acuze” la adresa noului tehnician al Dunării.

„Despre plecarea antrenorului de handbal Armanu Benone Gabriel

Astăzi (n.r. miercuri, 27 noiembrie), a apărut pe site-ul oficial al HC Dunărea Călărași informația că antrenorul Benone Armanu a devenit noul antrenor al acestei formații.

Domnul Benone Armanu nu a anunțat CSM Bacău despre decizia lui, pusă deja în aplicare, el incă aflându-se sub contract cu clubul nostru. Conducerea CSM Bacău va lua măsuri conforme regulamentelor în vigoare, prin sancționarea pecuniară și rezilierea contractului cu dl. Benone Armanu.

Felul în care dumnealui a plecat de la clubul nostru, este o altă încălcare de regulament, dintr-un șir mai lung.

Lipsa nemotivată de la antrenamente, lipsa de pe banca tehnică la meciurile oficiale, refuzul de a efectua anumite deplasări cu echipa, jignirea publică a unor colegi, a doctorului clubului – fac parte din șirul respectiv.

Afirmațiile acestea le facem pe baza referatelor înaintate conducerii de către consilierii secției de handbal și a colegilor jigniți. Ieșirea sa acuzatoare la adresa conducerii CSM Bacău, în mediul on-line – prin activarea bloggerilor aflați de ani buni în trena sa -, nu este decât o altă acțiune lipsită de profesionism, menită să inducă tensiuni în echipa noastră și în rândurile suporterilor.

Dl. Benone Armanu a declanșat astfel o campanie bazată pe adevăruri parțiale sau, altfel spus, pe minciuni prin omisiune. Directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu, atacat și altă dată de acești acoliți ai dlui. Armanu, face următoarele precizări: „ Domnul Armanu a fost plătit regește pentru ceea ce a făcut la CSM Bacău. Nu i-am rămas datori, nici financiar, nici moral. Victimizarea nu își are locul. Din punctul meu de vedere, indisciplina și felul intrigant de a interacționa cu colegii săi de club îi anulează performanțele sportive. Am hotărât schimbarea lui și de la cârma echipei mari tot din motive de indisciplină. Dar și pentru că nu este un om care să își asume că a adus un antrenor de sacrificiu, sezonul trecut, căruia, după 14 înfrângeri consecutive, mi-am asumat eu neplăcerea să-i reziliez contractul. Pentru ca, apoi, domnul Benone să se erijeze în "salvator". Salvator al unei situații pe care tot el a creat-o, prin influențarea a cinci jucători importanți de a se transfera la Călărași, în 2018. Să fie plecarea lui un bine (în dauna noastră) întors dlui. Armanu, de către același club din Călărași?

Îi doresc, totuși, succes în proiectele lui. Ii mulțumesc pentru colaborare, chiar dacă nu a fost cea mai bună iar dumnealui s-a folosit cât a putut de influențe și imixtiuni politice. Și sper ca așa cum eu am invățat, și el să fi invățat ceva din toată această experiență.

CSM Bacău merge mai departe cu toate pânzele sus!"

Sub comanda lui Armanu, AHC Dunărea a obţinut joi a 5-a victorie stagională învingând în deplasare pe HC Buzău cu scorul de 24-26, partida contând pentru runda a 12-a a turului Ligii Zimbrilor. În acest moment, Dunărea ocupă locul 9 cu 16 puncte, obţinând în cele 12 partide disputate 5 victorii, o remiză şi 6 înfrângeri precum şi un golaveraj pozitiv 308 la 293.

aldis

Cine este Gabriel Armanu?

S-a născut la Bacău pe 30 decembrie 1972. Primii antrenori pe care i-a avut: Sandu Spătaru (Școala nr. 28 Bacău) – Ioan Gheorghe (CSS Bacău).

Echipe la care a evoluat: IMU Bacău, Știința Bacău, Fibrex Nylon Săvinești, Dinamo București, Știința Municipal Dedeman Bacău.

Echipe antrenate: le-a promovat pe Știința Municipal Dedeman Bacău și CSM Bacău în prima ligă, cu prima mergând în cupele europene, iar pe cea de-a doua salvând-o de la retrogradare în sezonul trecut.

Palmares ca jucător: de 3 ori campion al României (de 2 ori cu Fibrex, o dată cu Dinamo), de 2 ori vicecampion al României (o dată cu Fibrex și o dată cu Dinamo), de 3 ori câștigător al Cupei României (de 2 ori cu Fibrex, o dată cu Dinamo), prima participare a unei echipe românești în Champions League cu Fibrex, semifinalist al Cupei EHF cu Dinamo, component al echipei naționale a României

Palmares ca antrenor: 6 titluri de campion și 4 de vicecampion cu echipele de juniori ale CSM Bacău.

În iulie 2019 Gabriel Armanu a fost numit în funcția de antrenor coordonator al selecționatei României de cadeți alcătuită din sportivi născuți în anii 2004 / 2005.

Antrenori preferați: Aihan Omer (la pregătirea tehnico-tactică a jocurilor) / Petre Ivănescu (la nivelul pregătirii psihologică. (sursa www.ahcdunarea.ro)