Liga 4 | Spicul Vâlcelele, finalistă meritorie!

Liga 4 | Spicul Vâlcelele, finalistă meritorie!

Spicul Vâlcelele este echipa care va reprezenta Seria A în finala campionatului județean. A condus aproape fără greșeală competiția din sezonul regulat în care a obținut 14 victorii.

Dunărea Ciocănești a “îndrăznit” s-o învingă, se întâmpla pe 8 aprilie, anul acesta la Ciocănești (scor 1-0!) iar Venus Independența i-a smuls un punct în prima rundă când Spicul încă lucra la reglaje. 83 de goluri marcate și 15 primite sunt alte două performanțe notabile care... dau Cezarului ce-i al Cezarului!

A urmat play-off-ul. Primul adversar, Venus Independența. Campioana en-titre, extrem de afectată în orgoliul propriu (doar terminase sezonul regulat pe 3!) a pierdut la limită prima partidă desfășurată la Floroaica. Gazdele au condus ostilitățile însă n-au perforat decât o singură dată poarta rivalei care în urmă cu circa un an devenea “regina” fotbalului călărășean.

Returul a devenit și mai încins după ce Venus refăcuse la pauză, diferența de 1 gol. Partea secundă s-a jucat ca la Rovine, Spicul, cu cel puțin 6 vedete în teren care scriau în urmă cu un an povestea de succes a Venusului, egalează și merge mai departe dând în “finala” play-off-ului peste Dunărea Grădiștea, ocupanta locului 2 din prima parte a campionatului. Alt adversar redutabil, decis să-și vândă scump pielea într-o fază atât de avansată.

În tur, la Floroaica, scor strâns. 2-1 pentru Spicul, rezultat care parcă nu le-a creat nicio grijă lui Ducu Ninu, Raul Costin ori Sorin Ispir, jucători cu zeci ba chiar sute de meciuri în liga 1.

Sâmbătă, la Grădiștea, Spicul a început greoi. Gazdele impulsionate parcă și de slăbiciunile evidente ale celebrului adversar au insistat punându-l în vreo 2, 3 rânduri în dificultate pe Dezmirean, și el parcă cuprins de astenia de primăvară. Dar a venit minutul 42 când Costin Petre a marcat iar Spicul avea să prindă din nou roșu în obraji.

La câteva minute bunicele de la reluare, Dunărea Grădiștea egalează prin veșnic tânărul Zena, gol care avea însă să-i stârnească iremediabil pe rivalii ce erau deja cu gândul la finală.

Raul Costin, nume de generic cândva prin liga 1, face 2-1 pentru oaspeți care beneficiază și de un “wild – card” după ce, prin minutul 71, centralul Rădulescu l-a eliminat pe starul gazdelor, Mihuț, acordându-i inițial cartonașul galben pentru henț (corect, având acoperire regulamentară!) și apoi pe cel roșu întrucât mai văzuse unul prin prima repriză.

Soarta meciului fusese pecetluită. Până la final, Spicul s-a antrenat pentru finală, Raul Costin, Sorin Ispir și alți 2, 3 curajoși testându-și trasoarele pentru duelul din ultimul act cu Progresul Fundulea, programat în dublă manșă.

Prezența Spicului în finală nu e o surpriză! A investit în jucători obișnuiți cu aerul rarefiat al performanței maxime și merită cu prisosință în finală. În plus, are și suficiente resurse să treacă și de Progresul Fundulea și să se încoroneze, în premieră, cu titlul de campioană județeană. Mai sunt doi pași de făcuți, mari cât un sezon întreg în care a bifat 17 victorii, 2 egaluri și doar un singur eșec, marcând 89 de goluri și primind 18. Chapeau bas!

Spicul Vâlcelele

Sezonul regulat: 16   14   1   1   1   83-15   43p (locul 1)

Play-off

Spicul – Venus Independența 1-0

Venus Independența – Spicul 1-1

Spicul – Dunărea Grădiștea 2-1

Dunărea Grădiștea – Spicul 1-2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.