Futsal / V. Ivanciu: Ideea a fost să convingem cât mai mulţi tineri să vină către sport

Futsal / V. Ivanciu: Ideea a fost să convingem cât mai mulţi tineri să vină către sport

Joi seară Sala Polivalentă a fost din nou gazda unui eveniment de neuitat. Jucătorii echipei de futsal Dunărea Călăraşi, câştigătoare a Cupei României la futsal s-au întâlnit preţ de câteva zeci de minute cu copiii împărtăşind împreună bucuria câştigării acestui trofeu. Şoty&Co au dat autografe, interviuri şi s-au fotografiat cu juniorii de la cluburile de fotbal din oraş.

 

Viceprimarul Viorel Ivanciu, prezent la acest eveniment, ne-a oferit câteva cuvinte în interviul de mai jos.

Domnule viceprimar, aţi avut o idee inspirată...

Da, am vrut să prezentăm trofeul cât mai multor oameni, copii în special, juniori de la cluburile din oraş. Ideea a fost să convingem cât mai mulţi tineri să vină către sport.

S-au scurs câteva zile de la câştigarea trofeului. Vă vine să credeţi că băieţii au intrat în posesia Cupei României?

Încep să realizez ce-am obţinut, ce-au făcut băieţii ăştia şi noi, aşa puţin, pe lângă ei. Suntem foarte bucuroşi.

Ce înseamnă un astfel de trofeu pentru Călăraşi, pentru municipalitate?

Încununarea eforturilor care de-a lungul anilor le-au depus cei care au fost înaintea noastră, cei care sunt acum în diferite poziţii la cluburile din Călăraşi. E o victorie a tuturor ramurilor sportive, a tuturor celor care fac sport. Mi-a plăcut enorm că imediat după meci am văzut pe Facebook mesaje de felicitare venite din partea reprezentanţilor clubului de fotbal şi de handbal. Asta cred că spune tot. Suntem o familie a sportului. Să dea Dumnezeu să putem menţine ritmul cu băieţii ăştia, să ne atingem obiectivele iar unul dintre el ar fi creşterea numărului de copii, de tineri care să vină spre sport.

Echipa asta e un... pariu câştigat?

Da. Este o finalitate a unui muncii de puse de 6 ani. Meritul este în principal al finanţatorilor şi al acestor băieţi minunaţi.

Dacă ar fi s-o luaţi de la capăt...

Cred că eu nu mai trebuie s-o iau de la capăt. Ce-am avut de demonstrat, am demonstrat. Dacă am făcut ceva bine, aş vrea ca alţii mai tineri să facă mai mult şi mai bine, să aibă mai mult succes şi mai multe bucurii decât mine.

Mesaj pentru părinţi, pentru copii...

Lăsaţi copiii să vină la sport, învăţaţi-i să facă sport, îi pregătiţi mult mai bine pentru viaţă decât dacă ar desfăşura orice altă activitate.

Mulţumesc.

ivanciucupa2

ivanciucupa3