Dunărea / Cr. Pustai: Am arătat că suntem o familie, o echipă care chiar dacă are greutăți, e în față

Dunărea / Cr. Pustai: Am arătat că suntem o familie, o echipă care chiar dacă are greutăți, e în față

Egalul dintre Dunărea și Turris Turnu Măgurele (scor 1-1), restanță din cadrul rundei a 12-a, mai degrabă l-a nemulțumit pe Cristi Pustai care a declarat că elevii săi meritau victoria, creându-și mai multe ocazii, cu precădere în prima repriză. “După aspectul jocului, mai ales în prima repriză când am avut un raport de 7-3 la situații și 2-0 ca și ocazii de a înscrie, cred că acolo am ratat victoria. Dar așa cum ne-am obișnuit să spunem la fotbal că ocaziile se răzbună am primit gol la primul șut pe poartă în repriza a doua. E greu să vii după o repriză bună și să începi a doua cu un handicap. Însă am arătat că suntem o familie, o echipă care chiar dacă are greutăți, e în față.a spus Pustai care a mai adăugat că Dunărea se putea prevala de anumite chichițe din regulamentul FRF (vezi mai jos) cu privire la desfășurarea jocurilor în cazul în care o echipă are jucători sau oficiali testați pozitiv pentru Covid-19 ca să câștige cu 3-0, asta după ce inițial Turris n-a mai făcut deplasarea la Călărași tot din cauza unor cazuri infectate cu noul coronavirus. “Am fost, cred, echipa fair-play a campionatului cu reguli ciudate pentru că și la Timișoara și la meciul de azi puteam să căutăm să ne folosim de această regulă a Covid-ului” a mai afirmat Pustai care a conchis “Mergem mai departe, jucăm ultimul meci la Cluj și cred că am încheiat un parcurs bun. Se putea și mai bine, e clar, dar suntem bine și sperăm să terminăm în primele 6 ca să putem bate pentru promovare”.

În acest moment, Dunărea ocupă locul 2 cu 24 de puncta la fel ca ASU Poli Timișoara însă are un număr de goluri marcate mai mare decât formația din Banat.

Partida din runda a 15-a cu Universitatea Cluj va avea loc marțea viitoare pe Cluj Arena, de la ora 16.45 de minute.

Ce spune regulamentul

”În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
-Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar)
-Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.
În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.
În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.
Dacă jocul nu s-a disputat inițial din motive care țin de ambele echipe și nici nu se poate desfășura la data reprogramată, atunci ambele echipe pierd jocul cu 3-0, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi.
Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfășura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 3-0.
Aceeași prevedere se va aplica și la finalul Play-off-ului / Play-out-ului.
Prin excepție, partidele din Cupa României și jocurile de baraj nu se pot reprograma” se precizează la articolul “Principiile de desfășurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21, adaptate contextului pandemiei”, stabilit de FRF, la data de 18 august 2020.