Culturism | Două medalii de aur şi una de bronz la Cupa României pentru sportivii CS Fortus Călăraşi

Culturism | Două medalii de aur şi una de bronz la Cupa României pentru sportivii CS Fortus Călăraşi

Municipiul Cluj Napoca a găzduit sâmbătă, 22 mai, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor Cupa României, respectiv Cupa Universitară, competiții de culturism și fitness, ultima adresată exclusiv studenților.

La această ediţie a Cupei României s-au înscris peste 200 de sportivi, record ca număr de participanţi. Au fost categorii cu peste 20 de competitori unde a fost nevoie de runde preliminare pentru stabilirea celor 6 finalişti.

CS Fortus Călăraşi s-a prezentat la această competiţie cu 3 sportivi, Bogdan-Marian Duţă, Cătălin-Marian Ioniţă, Adrian-Florin Filip, însoţiţi de preşedintele clubului Nelu Başfalion şi Rareş-Ionuţ Başfalion.

Bogdan-Marian Duţă a concurat la categoria „culturism 80 kg” seniori, o categorie care a adunat la start 15 sporivi foarte bine pregătiţi. După o prestaţie excelentă, sportivul călărăşean a reuşit să câştige locul I şi medalia de aur.

Cătălin-Marian Ioniţă a concurat la 2 categorii, „culturism juniori mari +75 kg” şi „culturism seniori 90 kg”. Fiind junior, conform regulamentului federaţiei are voie sa concureze şi la seniori.

La categoria lui de vârstă, adică „culturism +75 kg juniori mari” a fost imbatabil câştigând detaşat locul I şi medalia de aur. În întrecerea seniorilor la categoria „culturism 90 kg” din 10 competitori, Cătălin Marian Ioniţă a avut o prestaţie remarcabilă, ocupând locul III care i-a adus medalia de bronz.

Arbitrajul de scenă la această competiţie a fost asigurat de Monica Mureşan vicepreşedinte FRCF, fostă campioana mondială, europeană, naţională şi Nelu Başfalion membru în biroul federal al FRCF şi preşedintele clubului Fortus Călăraşi.

Bogdan-Marian Duţă şi Cătălin-Marian Ioniţă fac parte din lotul ce va reprezenta România la campionatele balcanice de culturism şi fitness ce se vor desfăşura la Turnu-Severin în perioada 11-12 iunie. Ei vor fi însoţiţi de Nelu Başfalion şi Rareş-Ionuţ Başfalion care fac parte din echipa de organizare a competiţiei.

Le dorim mult succes, iar eforturile lor să fie răsplătite cu cât mai multe medalii şi locuri fruntaşe.

culturism1