CS Fortus | Cătălin Ioniţă, campion balcanic de juniori la culturism

CS Fortus | Cătălin Ioniţă, campion balcanic de juniori la culturism

Municipiul Drobeta Turnu Severin a găzduit în perioada 11-12 iunie Campionatul Balcanic de culturism și fitness, competiţie la care s-au înscris peste 150 de sportivi din șapte țări balcanice. Președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness, Dr. Rafael Santonja a fost prezent la această competiție la invitația președintelui Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), Gabriel Toncean.

culturism2

România s-a aliniat la start cu un lot lărgit, format din 70 de sportivi, devenind şi în acest an campioană balcanică pe naţiuni. Palmaresul echipei noastre este unul extraordinar: 28 medalii de Aur, 16 de Agint şi 19 de Bronz.

Din lotul României au făcut parte şi doi sportivi de la clubul Fortus Călăraşi. E vorba de Bogdan Marian Duţă şi Marian Cătălin Ioniţă. Ultimul a concurat la două categorii, culturism juniori 21-23 ani categoria +75kg şi culturism seniori 90kg. Fiind junior, conform regulamentului federaţiei internaţionale de culturism şi fitness, are voie să concureze şi la seniori.

culturism3

La juniori, Cătălin a obţinut medalia de aur şi titlul de campion balcanic iar în competiţia rezervată seniorilor a ocupat locul III şi medalia de bronz.

Bogdan Marian Duţă a evoluat la categoria 80 kg culturism seniori unde a câştigat locul III şi medalia de bronz.

La seniori, sportivii noştri au concurat alături de nume consacrate ale culturismului european care au în palmares multe medalii şi concursuri câştigate.

culturism4

Arbitrajul de scenă a fost asigurat de Monica Mureşan, vicepreşedinte FRCF, fostă campioană mondială, europeană, naţională şi Nelu Başfalion, membru în biroul federal al FRCF şi preşedinte al clubului Fortus Călăraşi.

culturism5

„A fost o onoare şi în acelaşi timp am trăit o senzaţie unică la intonarea imnului naţional pentru sportivul nostru, Cătălin-Marian Ioniţă. Le mulţumesc din suflet sportivilor mei pentru rezultatele foarte bune, munca depusă până la epuizare şi perseverenţa de care au dat dovadă. Vreau să-i mulţumesc şi dlui Lorenzo Abbiuso care s-a ocupat de programul de antrenament şi nutriţie al sportivilor.”, a declarat preşedintele CS Fortus Călăraşi, Nelu Başfalion care a conchis „Şi nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc mass-media locală care a fost întodeauna alături de mine şi m-a sprijinit în mediatizarea acestui sport frumos.”

culturism6

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.