Un pompier militar călărăşean este vicecampion al Jocurilor Francofoniei ediţia 2023 la lupte libere

Un pompier militar călărăşean este vicecampion al Jocurilor Francofoniei ediţia 2023 la lupte libere

Soldatul gradat profesionist Mihai Nicolae Palaghia a reprezentat România şi a participat la Jocurile Francofoniei in Republica Democrată Congo obţinând o prețioasă medalie de argint la categoria sa de greutate - 92 de kg.

De-a lungul timpului, de când se antrenează temeinic, Mihai Palaghia are în palmares 10 titluri de campion naţional la lupte libere şi multe alte trofee şi medalii, succese remarcabile, care îl recomandă pe tânărul pompier ca fiind un sportiv de excepţie.

În perioada 24 iulie – 5 august 2023, pompierul călărăşean, care este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, Secţia Lupte Libere, a participat alături de ceilalți componenți ai lotului național de Lupte Libere la Jocurile Francofoniei – 2023, competiție desfășurată în capitala Republicii Democrate Congo, Kinshasa.

Multiplu campion naţional, Palaghia este, de fapt, un obişnuit al podiumurilor de premiere, în timpul celor 11 ani de când practică acest frumos sport, remarcându-se ca un sportiv disciplinat, ambiţios, căruia îi place să persevereze şi să atingă noi ţinte. În cadrul CSM Călărași, sportivul este antrenat de către Dragoş Hogea, cu care se înţelege foarte bine, dezvoltând în timp o relaţie profesională solidă, bazată pe încredere, care a dus la rezultate dintre cele mai bune.

Mihai Palaghia are 26 de ani şi este pompier militar, în primăvara anului trecut promovănd un examen prin care a dobândit calitatea de soldat gradat profesionist în cadrul ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. După perioada de instruire, Mihai Palaghia a fost încadrat la Detaşamentul de pompieri Călăraşi, unde s-a integrat foarte bine în echipa salvatorilor, având deja la activ câteva intervenţii mai complexe, care l-au obişnuit cu munca de pompier, cu disciplina militară şi desigur, cu spiritul de echipă.

Felicitări Mihai Nicolae Palaghia! Noi, pompierii călărăşeni, suntem foarte mândri de tine şi îţi dorim mult succes atât în cariera ta sportivă, cât şi în cea profesională!

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Barbu Știrbei" al județului Călărași

Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

palaghia2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.