LTME / Renașterea creativității / “ŞI EU SUNT PENTRU SCHIMBARE” – Ediţia a 3-a

LTME / Renașterea creativității / “ŞI EU SUNT PENTRU SCHIMBARE” – Ediţia a 3-a

Marţi, 16 aprilie 2019, a avut loc a 3-a ediție a proiectului ŞI EU SUNT PENTRU SCHIMBARE, care s-a focusat pe colectivul clasei a X-a A din cadrul Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”, desfășurată în sala de şedinţe a Consiliului Județean.

Întreaga activitate educațională fost inițiată de doamna profesor Dumitru Ștefana, ce și-a îndrumat elevii, urmărind lucrul în echipă cu scopul săvârșirii procesului de dezvoltare personală .

Drept suport educațional a fost aleasă cartea MIERCUREA STRÂMBĂ SAU IUBIRILE RATATE ALE LUI REMUS ALB a autorului Nicolae I. Nicolae, ce a servit ca sursă de inspirație în conturarea momentelor prezentate.

Evenimentul a avut la bază confruntarea dintre cele trei echipe: Mesagerii cuvântului, Noroc2 şi Vizionarii eminescieni. Desfășurarea activității concurs a constat în 3 probe.

Prima probă, intitulată Monolog-Jocuri didactice , a adus în scenă un reprezentant al fiecărui echipaj pentru a interpreta un pasaj prestabilit, într-un mod original, aducând o tentă personală.

Cea de-a doua probă a purtat numele de Dialog-Histrionism educațional si a îmbinat imaginația elevilor cu experiența de cititor în punerea în scenă a unor momente intrigante. Primul echipaj a prezentat sceneta Frica de matematică, în care a adus o notă umoristică unui moment trăit în viața oricărui elev.

A doua echipă, urmărind aceeași subtilitate de amuzament a reprezentat actul “Ora de română”.

Cea de-a treia grupă a surprins jurații printr-un moment dramatic denumit “Colac de salvare” , finalizând proba cu o notă gravă.

Ultima probă a acestei activități educționale, Trimite-mi un gând bun si o floare albă , a solicitat elevilor o expunere a gândurilor oneste si pline de emoții privind intensitatea trăirilor.

Punctul culminant al întrunirii a fost întruchipat de prezența autorului si de discursul acestuia. Cu interes si bunăvoință , profesorul, Nicolae I. Nicolae, a fost dispus să raspundă curiozităților participanților.

Toate acestea au avut loc sub ochii critici, dar, totodată îngăduitori ai celor dragi, tinerilor invitați de clasa a 8-a ai școlii Nicolae Titulescu, însoțiți de doamna profesor Stancu Elena, o parte dintre elevii clasei a12-a a Liceului Teoretic Mihai Eminescu si bineînțeles, juriul format din: domnul director Stoian Gheorghe, doamna director adjunct Belu Nicoleta, doamna inspector Toza Silvia, domnul inspector Stoianovici Gheorghe, alături de soția sa, doamna profesoară Stoianovici Viorica.

Elevii mai mari au schimbat rolul cu cei de clasa a X-a, oferind răspuns la problematica existenței lui Platon în fiecare, urmând deznodământul concursului prin deliberarea deciziei juraților, care au declarat câştigătoare una dintre echipe cu precizarea că toți au fost considerați învingători în urma acestei experiențe .

Au consemnat elevele Matei Alexandra și Șooș Monica, clasa a X-a

timpfaralimite2