Rata de infectare cu Covid – 19 în municipiul Călărași a scăzut la 9,37!

Rata de infectare cu Covid – 19 în municipiul Călărași a scăzut la 9,37!

Instituția Prefectului – Județul Călărași informează că, astăzi, 24.10.2021, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul Județului Călărași în ultimele 14 zile este de 7,76 la 1000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 2352 de cazuri. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 158 de cazuri noi de infectare și au fost raportate 7 decese.

În municipiul Călărași, rata de infectare a coborât astăzi la 9,37 (694 cazuri confirmate) după ce ieri ajunsese la 9,76 (723 de cazuri confirmate!)

Localitățile cu incidență mai mare sau egală cu 8 la 1000 de locuitori sunt:

VALEA ARGOVEI - 22,10

ULMU - 20,70

ILEANA - 14,17

CRIVĂȚ - 13,27

DOROBANȚU - 12,66

LEHLIU GARĂ - 10,84

SĂRULEȘTI - 10,55

CUZA VODĂ - 10,50

MUNICIPIUL OLTENIȚA - 10,42

MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI - 9,37

FRUMUȘANI - 9,32

LUPȘANU - 9,00

NICOLAE BĂLCESCU - 8,97

LUICA - 8,81

SOHATU - 8,74

CIOCĂNEȘTI - 8,20

Având în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi nr. 138 din 15.10.2021 prin care s-a stabilit o serie de măsuri cu aplicabilitate locală, Instituția Prefectului – Județul Călărași informează că în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1000 de locuitori se aplică următoarele măsuri principale:

Purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate spațiile publice deschise (de exemplu: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun), astfel încât să acopere nasul și gura. De asemenea, purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate spațiile publice închise (de exemplu:spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă), astfel încât să acopere nasul și gura.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00 - 5,00, cu următoarele excepții:

◾Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

◾Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

◾Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției;

◾Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Măsurile instituite nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional/personal, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil (în cazul persoanelor prevăzute la punctul 1) sau o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil (modelul declarației îl puteți descărca accesând următorul link: https://cl.prefectura.mai.gov.ro/situatii-de-urgenta/).

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private își vor desfășura activitatea în intervalul orar 5,00 - 22,00, cu excepția unităților farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorilor economici din domeniul transportului rutier de persoane și mărfuri

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00 - 24,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Activitatea barurilor, cluburilor și a discotecilor este interzisă.

Organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri) este permisă cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau exterior. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi nr. 138 din 15.10.2021 o puteți descărca accesând următorul link:

https://cl.prefectura.mai.gov.ro/situatii-de-urgenta/

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

ratainfectare24octombrie

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.