Noi modificări la Codul Rutier au intrat în vigoare

Noi modificări la Codul Rutier au intrat în vigoare

Noi modificări la Codul Rutier au intrat în vigoare. Șoferii care au trecut pe roșu, sau nu au acordat prioritate, își pot recupera mai ușor permisul suspendat. La fel şi cei care depășesc viteza legală și este singura abatere de acest fel, într-un an.

Șoferii au păreri împărțite despre noile modificări. În schimb, specialiștii critică relaxarea legislației privind circulația.

România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente fatale. Numai în 2019 au fost 147 de accidente, soldate cu 169 de morți.

Începând cu data de 1 iulie 2019, cei care doresc să obțină permisul de conducere trebuie să aibă minimum 10 clase terminate.

O altă reglementare vizează persoanele în vârstă care au permis auto și conduc mașini pe drumurile publice. Acestea vor trebui să meargă mai des la controlul medical, pentru a obține avizul medicului potrivit căruia sunt apte pentru a se urca la volan.

Pentru viitorul apropiat, legiuitorii au în vedere monitorizarea video a probei practice pentru obținerea permisului auto, pentru a nu mai exista cazuri în care se plătesc sume de bani pentru favorizarea anumitor persoane.