IPJ Călăraşi: Recomandări pentru siguranța cumpărăturilor în perioada reducerilor

IPJ Călăraşi: Recomandări pentru siguranța cumpărăturilor în perioada reducerilor

Sfârșitul sărbătorilor de iarnă este și perioada în care cei mai mulți comercianți oferă reduceri la numeroase produse. Inspectoratul de Poliție al Județului Călărași vă oferă câteva sfaturi pentru a vă bucura pe deplin de bunurile achiziționate:

La cumpărăturile în magazine:

- Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

 - Când achitați cumpărăturile, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora!

- Tastați codul PIN cu discreție atunci când efectuați plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!

- Furturile din buzunare și genți se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteți împins în astfel de locuri, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări a unui hoț!

La cumpărăturile on-line:

- Nu furnizați codul numeric personal, seria și numărul de buletin, de la pașaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informații!  

- Documentați-vă înainte de a participa la licitațiile prin internet, cu privire la obligațiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar și cu privire la obligațiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitați pentru un produs.

- Examinați feedback-ul vânzătorului, oferit de alți cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacționare, nu cumpărați de la el.  

- Nu oferiți informațiile de pe card, dacă site-ul nu folosește o conexiune securizată și dacă reputația acestuia este îndoielnică.

- Verificați în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiți, pentru a observa dacă nu cumva este diferit față de site-ul original. Accesați direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!

ALDIS5