V. Iliuță: Situația e alarmantă. Prin intermediul dumneavoastră vreau să trag un mare semnal de alarmă

V. Iliuță: Situația e alarmantă. Prin intermediul dumneavoastră vreau să trag un mare semnal de alarmă

PSD Călărași, prin vocea președintelui Vasile Iliuță, a reacționat astăzi după ce, în urmă cu aproape 10 zile, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a înștiințat primăriile și consiliile județene din țară care derulează proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală că a epuizat creditele alocate acestui program pentru anul în curs.

“Am primit la Consiliul Județean o adresă de la Ministerul Dezvoltării în care ni se spune că fondurile alocate Programului Național de Dezvoltare Locală în acest an s-au epuizat. Prin intermediul dvs. vreau să trag un mare semnal de alarmă față de ce se întâmplă astăzi la nivelul localităților din județul Călărași. Situația e alarmantă și ne obligă să cerem Guvernului să facă rectificare bugetară în urma căreia să se aloce bani MDLPA ca să putem continua proiectele începute”, a declarat joi liderul social-democraților călărășeni.

Iliuță a lansat un apel și către conducerea filialei județene PNL Călărași pentru a susține la nivelul Guvernului interesele administrațiilor publice locale. “Conducerea PNL Călărași și mă refer aici la dl senator Ciprian Pandea dar și la dl președinte Emil Dumitru să facă tot ce e posibil ca să continuăm proiectele pe PNDL, în contextul în care și PNDL 3 e în așteptare. Să demarăm chiar un parteneriat cu organizația județeană PNL ca să continuăm dezvoltarea județului Călărași”, a continuat președintele CJ Călărași care a avut un mesaj și pentru antreprenorii care dau viață proiectelor accesate prin PNDL. “Îi rog pe cei care au lucrări în județul Călărași să aibă încredere că facem toate demersurile ca UAT-urile din județ să asigure cofinanțarea din resurse proprii ca să nu le întrerupem. Sistarea lucrărilor ne va crea prejudicii pe care n-o să le mai putem repara în viitor. De aceea subliniez că trebuie să continuăm lucrările și să avem speranța că bugetul național va fi rectificat iar fiecare sumă cheltuită de autoritățile publice locale să fie ulterior decontate, a conchis Vasile Iliuță.

În adresa transmisă beneficiarilor PNDL, semnată de ministerul Cseke Attila, se arată că “Vă aducem la cunoștință faptul că, potrivit legii, aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legalș constituite sau să sistați lucrările, în vederea evitării de arierate, urmând ca în situația suplimentării creditelor bugetare aferente Programului, în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cursul anului curent, să vă notificăm cu privire la reluarea transferurilor.

Totodată facem precizarea că, pe toată durata de valabilitate a contractelor de finanțare, aveți posibilitatea de a solicita Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației recuperarea sumelor aferente contribuției de la bugetul de stat decontate din surse proprii sau alte surse legal constituite

“Avem 5 proiecte derulate pe PNDL la Consiliul Județean Călărași. La acest moment continuăm finanțarea din bugetul CJ pentru că în adresă se spune că putem finanța din bugetul propriu urmând apoi să ne fie decontate sumele cheltuite ca să oprim lucrările

Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.