Unirea / Fl. Belu: Am convingerea că pot face lucruri deosebite în comunitatea în care m-am născut şi m-am împlinit ca om!

Fl. BeluFlorian Belu a fost desemnat recent de Biroul Permanent Judeţean al PSD Călăraşi candidatul social – democraţilor pentru Primăria comunei Unirea, la alegerile locale parţiale programate pe 11 iunie 2017. În vârstă de 41 de ani, Belu a obţinut în urma alegerilor locale din vara anului trecut mandatul de viceprimar devenind de puţină vreme primar interimar.
Creditat cu prima şansă la parţialele din 11 iunie, Florian Belu poate deveni primar cu acte în regulă într-o comună care a cunoscut o dezvoltare reală sub administraţia PSD. “M-am hotărăt să candidez pentru că îmi pasă de această comună, de cetăţenii săi şi vreau să fac tot ceea ce depinde de mine astfel încât viaţa lor să fie şi mai bună. Am convingerea că pot face lucruri deosebite în comunitatea în care m-am născut şi m-am împlinit ca om.” susţine Florian Belu care continuă “Mă recomandă seriozitatea, consecvenţa şi verticalitatea în opinii, determinarea în dorinţa de a reuşi, căldura în relaţiile cu oamenii, moralitatea şi onestitatea. Posibilitatea de a candida la cea mai înaltă funcție de reprezentare locală, în comuna în care m-am născut, este pentru mine o onoare dar şi posibilitatea de a candida sub sigla Partidului Social Democrat.”
Florian Belu cunoaşte foarte bine problşemele curente cu care se confruntă administraţia locală şi implicit cetăţenii din comună. A fost timp de 9 ani consilier local iar din 2012 a obţinut mandatul de viceprimar, după alegerile locale. “Perioada în care am am ocupat funcţia de viceprimar a reprezentat o oportunitate foarte bună de a fi alături de oameni şi de a-i sprijini în limitele legale.” adăugă actualul primar interimar care prezintă şi o parte din proiectele şi obiectivele realizate sub mandatul său. “Am reuşit împreună cu colegii din Primărie şi cu consilierii locali să desfiinţăm platform de gunoi din satele Unirea şi Oltina. Am consolidate digul de protective împotriva inundaţiilor. Au fost efectuate amenajări de alei pietonale pe şoseaua Călăraşi – Feteşti, în satul Unirea. De asemenea acoperişul Grădiniţei din Unirea a fost schimbat oferind astfel condiţii bune de învăţământ. Nu în ultimul rând, le transmit cetăţenilor că în acest moment se află în faza de finalizare proiectul “Modernizare străzi” în comună, pe o lungime de 5,75 km. Acest proiect important a fost demarat în vremea când Primăria era condusă de domnul Olteanu.” a susţinut Florian Belu.

Educaţia, sănătatea, cultura, pe lista de priorităţi
Experienţa acumulată în administraţie atât în calitate de consilier local cât şi de membru al Executivului, ca viceprimar, îl fac pe Florian Belu s-ăşi ordoneze foarte bine priorităţile pentru perioada următoare. “Educaţia, sănătatea, cultura, credinţa sunt domenii de interes prioritar pentru mine şi colegii consilieri PSD.” spune Florian Belu care continua “Cetăţenii trebuie să simtă că există o comuniune de interese între Primărie şi ei, că nu sunt două tabere diferite, că Primaria nu-i deasupra lor, într-un loc intangibil, ci este o instituţie a lor, cu uşile permanent deschise.”
Ce-şi propune să facă? “Avem nevoie de un asistent medical comunitar care să vină în sprijinul copiilor dar şi al persoanelor vârstnice. Se cuvine să sprjinim material şi moral copiii talentaţi motivându-I în egală măsură şi pe dacălii care se ocupă de educaţia lor.” susţine Belu.
În altă ordine de idei, o altă preocupare a actualului prima interimar este “Colectarea, transportul şi depozitarea tuturor deşeurilor în concordanţă cu normele de mediu. Mă preocupă, totodată, înfrumuseţarea comunei, îngrijirea spaţiilor verzi.”
Un alt obiectiv major care stă pe masa de lucru a primarului interimar Florian Belu este “Identificarea agenților economici locali cât și externi, atragerea lor cât și angrenarea în procesele economice care generează locuri de muncă și bani la bugetul local, prin punerea la dispoziție a unui mediu favorabil cât și a forței de muncă, cât de cât calificată, necesare în procesul de producție.”
Lista este mult mai completă şi o puteţi studia cu atenţie. “Mai sunt multe de făcut. Realizarea acestor obiective trebuie să ducă la creşterea calităţii vieţii, care înseamnă nivel de trai, servicii de calitate, respect reciproc funcţionar -cetăţean, ordine, curăţenie, siguranţa cetăţeanului în casă şi pe stradă. Toate acestea ţin, cred eu, de onoarea unei administraţii şi contez pe ea.” a mai spus Florian Belu care ştie prea bune că toate obiectivele asumate pot prinde contur în actualul context politic national în care guvernarea este asigurată de coaliţia PSD – ALDE.
Obiective asumate pentru perioada următoare
- Angajare asistent medical comunitar pentru a veni în sprijinul copiilor şi al bătrânilor din comunitate
- Sprijinirea, material şi moral, a tinerelor talente din şcoli ca şi cadrele didactice care le descoperă şi le pregătesc
- Un proiect major pentru mine, pe care mă voi strădui să-l implementez, va fi unul bazat pe educatie „Consolidare, reabilitare şi extindere local Şcoala nr. 1” şi “Consolidare si reabilitare local Grădiniţă”
- Se află în faza de depunere un proiect - modernizare suprafaţă de joc bază sportive (înfiinţare gazon şi amenajare sistem de udare).
- Achiziţionare buldoexcavator multifuncţional
- Colectarea, transportul şi depozitarea tuturor deşeurilor în concordanţă cu normele de mediu. Înfrumuseţarea comunei, îngrijirea spaţiilor verzi.
- Identificarea agenţilor economici locali cât și externi, atragerea lor cât și angrenarea în procesele economice care generează locuri de muncă și bani la bugetul local, prin punerea la dispoziție a unui mediu favorabil cât și a forței de muncă, cât de cât calificată, necesare în procesul de producție.
- Voi susţine şi sportul din comună, mai precis echipa de fotbal.
- Amenajare spaţiu de joacă pentru copii în satul Oltina
- Amenajare trotuar de-a lungul DN3B, în satul Oltina
- Am depus un proiect modernizarea drumurilor de interes local, având o lungime de 5, 46 km
- Eficientizarea iluminatului public cu leduri
- Înfiinţare piaţă agroalimentară

Proiecte realizate
- Desfiinţare platformă de gunoi în satele Unirea şi Oltina
- Consolidarea digului de protecţie împotriva inundaţiilor
- Schimbarea acoperişului Grădiniţei din Unirea
- Amenajare alei pietonale şoseaua Călăraşi – Feteşti, comuna Unirea .
- Se află în faza de finalizare proiectul ”Modernizare străzi” în comuna Unirea, pe o lugime de 5,75 km, demarat în timpul mandatului lui Anghel Olteanu

“De 13 ani sunt membru al organizaţiei locale PSD Unirea. În toți acești ani, indiferent de funcția pe care am ocupat-o, m-am implicat în viața comunității ca să fiu aproape de oameni și de problemele fiecăruia dintre ei. Nu aş fi ajuns în postura de candidat pentru funcția de primar al comunei Unirea fără încrederea, susținerea și sprijinul dumneavoastră.”
Florian Belu, primar interimar al com. Unirea

“Perioada în care am am ocupat funcţia de viceprimar a reprezentat o oportunitate foarte bună de a fi alături de oameni şi de a-i sprijini în limitele legale.”
Florian Belu, primar interimar al com. Unirea

Scurtă Carte de vizită
- S-a născut în comuna Unirea pe 26 decembrie 1976, într-o familie de oameni gospodari şi cumsecade. A absolvit Şcoala generală cu cls. I-VIII din Unirea. Absolvent al Liceului Barbu Ştirbei (Călăraşi), profilul matematică – fizică şi al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – Facultatea de Agricultură (zi), în anul 1999. Este inginer diplomat.
- Căsătorit, are 2 copii.
- A făcut primii paşi în politică în 2004, devenind membru PSD. Timp de 9 ani a fost consilier local. După alegerile locale din vara anului 2012, a devenit viceprimar.

“Aş dori ca toţi cetăţenii din Unirea si Oltina să acorde o atenţie deosebită obiectivelor, proiectelor şi gândurilor mele bune pe care le vom transforma împreună în lucruri durabile şi fapte bune. Vreau să menţionez că funcţia de primar nu trebuie să fie un hazard, o fală sau o mândrie. Dimpotrivă! Această funcţie trebuie să reprezinte o mare responsabilitate pentru cel care o deţine, deoarece nu te poţi juca cu vieţile, soarta şi viitorul cetăţenilor. Aş dori ca toţi cetaţenii să fie tari ca o stâncă în gândire, nu ca nisipul pe care îl duce apa din loc în loc şi să îmi acorde şansa punerii în aplicare a obiectivelor. Alegerea este a dumneavoastră. Vă mulțumesc!”
Florian Belu, candidat PSD pentru alegerile locale parţiale din 11 iunie 2017

„Îl cunosc pe domnul Florian Belu şi mă bucur că este colegul nostru. Pe 11 iunie va avea toată susţinerea mea şi a colegilor din PSD. Sunt sigur că va câştiga alegerile pentru că oamenii îl cunosc foarte bine, îi ştiu potenţialul şi mai ştiu că-şi iubeşte foarte mult comuna în care s-a născut, a învăţat şi e a devenit un om respectat. Activitatea desfăşurată în Primărie este un atuu important. Dacă astăzi este primar interimar, din 11 iunie, Florian Belu va deveni primar cu acte în regulă. Toate obiectivele sale vor prinde contur beneficiind de tot sprijinul nostru. Îi urez mult succes!”
Preşedinte interimar PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, subsecretar de stat în MTS

G. Chiriţă: „Florian Belu are de partea sa experienţa şi tinereţea!”
Consilierul judeţean, George Chiriţă, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, un foarte bun cunoscător al comunei Unirea consideră că desemnarea lui Florian Belu în calitate de candidat PSD pentru Primăria comunei Unirea, la alegerile parţiale din 11 iunie, este de bun augur. „Florian Belu are foarte multe calităţi. Aş enumera doar două dintre ele. Este tânăr şi a acumulat experienţă în munca din administraţie. În calitate de viceprimar, ştie foarte bine care sunt problemele putând identifica şi soluţiile necesare pentru remedierea lor. Sunt convins că locuitorii din Unirea, oamenii pe care-i cunosc ca fiind gospodari şi pricepuţi, îi vor acorda încrederea colegului nostru pe 11 iunie.” a declarat Chiriţă care a continuat. „Este nevoie de continuitate la Unirea. Au fost iniţiate şi finalizate o serie de proiecte importante sub administraţia locală PSD. Mandatele domnului Anghel stau mărturie. Aşa se va întâmpla şi în continuare mai ales că la nivel naţional, PSD, în alianţă cu ALDE asigură guvernarea şi împreună o fac foarte bine.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.