S. Vrăjitoru: Pentru creşterea siguranţei pădurarilor, în cadrul Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, am propus modificarea legii!

S. Vrăjitoru: Pentru creşterea siguranţei pădurarilor, în cadrul Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, am propus modificarea legii!

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal.

Comisia pentru agricultură a dat, marţi, raport favorabil, în unanimitate, unui proiect de lege privind modificarea statutului personalului silvic.

Membru al Comisiei pentru agricultură, deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru a precizat prin intermediul unei postări pe pagina personală de facebook modificarea legislativă va fi analizată de Comisia juridică a Camerei şi de acolo spre votare în plen, subliniind că siguranţa cetăţenilor este extreme de importantă

“Pentru creşterea siguranţei pădurarilor, astăzi, în cadrul Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, noi am propus modificarea legii! Astfel, “în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paz a fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armanent de serviciu letal sau neletal şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”.

Modificarea legislativă ajunge acum la Comisia Juridică pentru ca mai apoi să meargă în plenul Camerei Deputaţilor.

Siguranţa cetăţenilor este extrem de importantă, de aceea sper că această reglementare privind statutul personalului silvic va ajunge curând la vot şi va fi adoptată.” a scris Vrăjitoru pe pagina de Facebook.

Un alt amendament adoptat de comisie menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Proiectul de lege a fost adoptat deja de Senat şi urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.