A fost finalizat SF-ul pentru Pasajul Denivelat Superior, la Drajna! S. Vrăjitoru: Urmează aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi urcarea proiectului pe SICAP

A fost finalizat SF-ul pentru Pasajul Denivelat Superior, la Drajna! S. Vrăjitoru: Urmează aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi urcarea proiectului pe SICAP

Vineri, 25 octombrie, la sediul Prefecturii din Călăraşi la avea loc, începând cu ora 14.00, o conferinţă de presă în cadrul căreia va fi predat directorului general CNAIR, Sorin Scarlat, Studiul de Fezabilitate pentru Pasajul Denivelat Superior pe DN 21, km 105+500, la Drajna”, realizat de SC Search Corporation SRL.

„A mai trecut o etapă în ceea ce priveşte construirea pasajului de la Drajna. Vineri, la Călăraşi va fi prezent domnul Sorin Scarlat, directorul general CNAIR pentru a i se preda Studiul de Fezabilitate pentru Pasajul Denivelat Superior, la Drajna. După avizare, urmează aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi ridicarea proiectului pe SICAP” a declarat pentru www.arenamedia.ro, deputatul Sorin Vrăjitoru.

Acesta spunea în urmă cu câteva luni că „Pasajul de la Drajna este un obiectiv de investiţii la care ţin foarte mult, fiind extrem de important atât pentru judeţul noastru cât şi pentru judeţele învecinate. De când am intrat în Parlamentul României am promovat acest obiectiv. Am încercat să ducem la finalizare cu celeritate toate etapele premergătoare construirii lui.”

Parlamentarul călărăşean a estimat chiar şi un termen de începere a lucrărilor la pasaj în cazul în care în urma finalizării licitaţiei nu vor fi depuse “celebrele” contestaţii. “Lucrările la acest pasaj, din ce-am discutat cu domnul ministru Cuc precum şi cu specialiştii, ar putea demara anul viitor în primăvară, undeva în martie, aprilie, mai. El va începe de la nodul rutier de la autostradă, în sensul de mers de la Călăraşi spre Slobozia. Se va construe un sens giratoriu aici în dreptul nostrum, la Călăraşi, va merge pe partea stângă, parallel cu DN 21, va traversa calea ferată şi se va descărca de asemenea într-un sens giratoriu, la intrarea în comuna Dragalina, pe DN 21. Aş vrea să mai precizez că doamna prim – ministru a creat la nivel de Guvern un Departament de Infrastructură în care va fi inclus şi acest obiectiv, urmărind foile de parcurs al tuturor obiectivelor pe care Executivul intenţionează să le finalizeze într-un termen cât mai scurt. Bani pentru construirea acestui pasaj există. În luna ianuarie, când bugetul s-a aflat în Comisia de buget – finanţe, am susţinut acest obiectiv acolo. El figurează pe lista de investiţii a Ministerului Transporturilor. Ne întârzie doar aceste proceduri legale care trebuie îndeplinite” a mai spus deputatul Sorin Vrăjitoru.

Tot în vară, premierul Viorica Dăncilă susţinea că analizează o propunere de acordare a unor bonusuri pentru constructori, astfel încât lucrările la pasajul suspendat de la Drajna să fie terminate cât mai repede.

„Am vorbit despre pasajul de la Drajna atât la Călăraşi, cât şi aici la Ialomiţa, ştim că este o problemă, după cum ştiţi am înfiinţat Departamentul pentru Infrastructură în subordinea primului-ministru. Aceste pasaj va fi unul din obiectivele pe care le vom urmări, voi avea o discuţie cu dl ministru Cuc, vedem care este stadiul actual. Vrem să urgentăm lucrurile la acest pasaj, chiar propunea domnul ministru Teodorovici să acordăm chiar un bonus, astfel încât acest pasaj să fie terminat cât mai repede. Din punct de vedere al primului-ministru, voi avea o foaie de parcurs săptămânală, referitoare la lucrările care se fac la acest pasaj”, spunea premierul.

 

Primul pas pentru realizarea Pasajului de la Drajna a fost făcut pe 23 mai la Slobozia, acolo unde în prezența Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a Directorului General al CNAIR, Narcis Neaga, a unor parlamentari, a reprezentanților Prefecturii Județului Ialomița și a autoritaților județene și locale, Directorul General Regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, Marin Dima, a semnat în calitate de beneficiar contractul care are ca obiect “Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Pasajul Denivelat Superior pe DN 21, km 105+500, la Drajna”.

Acest contract de servicii a vizat totodată pregătirea documentaţiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, asigurarea asistenţei pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare şi asigurarea asistenţei pe durata desfășurării procedurii de achiziție publică pentru execuția lucrărilor, în conformitate cu caietul de sarcini si cu respectarea legislatiei în vigoare.

Prețul contractului este de 431.977,75 RON fără TVA, iar prestatorul serviciilor este S.C. SEARCH CORPORATION S.R.L.

 

“Pentru mine ca parlamentar, acest pasaj de la Drajna a devenit prioritatea numărul 1. În două – trei rânduri am vorbit de faptul că acest pasaj se va construi, chiar în cadrul unor conferinţe de presă pe care le-am susţiunut la partid, însă puţini m-au crezut. Şi cetăţenii sunt sceptici. Au fost şi comentarii pozitive dar şi critici. Şi pe bună dreptate! Pentru că de 28 de ani nu s-a construit mai nimic. Din păcate, nu-i un proiect care să se facă peste noapte. Asta e procedura. E vorba de redactarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate, a Caietului de Sarcini, licitaţii, etc. Iată o serie de etape legale ce trebuie parcurse”

Deputat PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.