R. Paţurcă: ROBOR a ajuns la una dintre cele mai scăzute cotații din acest an!

R. Paţurcă: ROBOR a ajuns la una dintre cele mai scăzute cotații din acest an!

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,03%, valoare înregistrată şi în sedinţa precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

“ROBOR a ajuns la una dintre cele mai scăzute cotații din acest an. E un efect benefic al OUG 114, care înseamnă dobânzi mai mici plătite de românii care au luat credit.”  a declarat pentru www.arenamedia.ro, Roxana Paţurcă, senator PSD Călăraşi care a continuat “ROBOR la trei luni a coborât la 3,03%. Este mai mic cu 11% decât vârful înregistrat în acest an, de 3,41%, în aprilie.”

ROBOR continuă să se aplice creditelor luate de oameni înainte aplicarea IRCC - noul indice de referintă pentru creditele de consum –  care din luna mai 2019, a înlocuit ROBOR pentru creditele noi (cele luate începând din luna mai), potrivit OUG 114.

Membră a Comisiei de buget – finanţe din Senart, Roxana Paţurcă a mai adăugat că “Românii care au luat credite înainte de mai 2019, plătesc o dobândă mai mică cu 11%, acum, grație scăderii ROBOR. Remarcabil este că IRCC, indicele de referintă care a înlocuit ROBOR, este consistent mai mic, 2,66%. Acesta este nivelul indicelului comunicat de BNR pentru trimestrul 2 al acestui an. Se face astfel proba evidentă a beneficiilor aduse de OUG 114, pe care Orban și guvernarea sa intenționează s-o abroge. Dacă această intenție devine realitate milioane de români cu credite la bănci trebuie să se aștepte la dobânzi mai mari, rate mai mari și deci mai puțini bani în buzunare.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.