S. Vrăjitoru: Mi-e greu să înţeleg cum s-ar putea creiona viitoarea formulă guvernamentală care să asigure o bună guvernare

S. Vrăjitoru: Mi-e greu să înţeleg cum s-ar putea creiona viitoarea formulă guvernamentală care să asigure o bună guvernare

Deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi a vorbit despre evenimentele derulate joi care au culimnat cu căderea Cabinetul Dăncilă, demis în urma unei moţiuni de cenzură depusă de PNL dar trecută cu voturi de la...PSD.

Vrăjitoru e precaut în ceea ce priveşte şansele de constituire a unei formule guvernamentale în jurul PNL capabilă să asigure şi o bună guvernare pânp la următoarele alegeri parlamentare, programate peste un an.

Domnule deputat, pentru început, câteva cuvinte despre ziua de ieri...

Nu a fost o zi fericită pentru PSD având în vedere că guvernul a fost demis printr-o moţiune de cenzură, după părerea mea „nedrepată” din cauza faptului că a trecut cu voturiule PSD. Dacă-mi este permis o glumă amară, PSD e singurul partid care poată să pună dar să şi dărâme guverne printr-o moţiune de cenzură.

Vă referiţi la ce s-a întâmplat în 2012 şi din 2017 încoace, în 3 rânduri?

Exact

De ce credeţi că au trădat cei 4 parlamentari PSD?

Nu ştiu, nu le cunosc motivaţia dar indiferent de ce nemulţumiri ar fi avut, ar fi trebuit să vină în partid şi să discutăm acolo. În mod sigur s-ar fi găsit soluţiile necesare.

Ce se va întâmpla cu PSD, în continuare?

Partidul a intrat în opoziţie, vom face opoziţie pentru că ştim să facem asta destul de bine. Şi-i vom lăsa pe cei care au hotărât dărâmarea guvernului să găsească o formulă guvernamentală cu care să conducă România până la următoarele alegeri parlamentare.

Ar fi PSD pentru alegeri anticipate?

Nu cred că e o soluţie. De fapt şi juridic e foarte complicat. Vin alegerile prezidenţiale, urmează cele locale prin mai, iunie. Nu ştiu dacă se pot organiza simultan cu cele locale. Rămâne de văzut.

După moţiune, ieri, prin Parlament s-a vorbit de un guvern minoritar PNL?

Se fac calcule şi analize. Se pare că până la urmă se va opta pentru un govern minoritar PNL care să încerce să guverneze. Spun să încerce pentru  că ei nu au majoritate parlamentară decât în urma unor alianţe. Nu văd cu cine ar putea sa facă alianţe. Pro România cu PNL? Primii au spus că e exclus cu actualul preşedinte Orban. Pro România cu PMP? Nu văd cum s-ar putea înţelege Ponta cu Băsescu. ALDE cu PNL? Mi-e greu să înţeleg cum s-ar putea creiona viitoarea formulă guvernamentală care să asigure o bună guvernare.

În continuare, vă veţi concentra asupra campaniei prezidenţiale...

Într-adevăr, intră în campanie, mergem cu obiectivul noastru până la capăt. Doamna preşedinte Dăncilă şi-a reiterat dorinţa de a candida la prezidenţiale. Mergem să câştigăm!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.