R. Paţurcă: România ar fi arătat considerabil mai bine dacă Iohannis ca președinte de țară și-ar fi făcut datoria

R. Paţurcă: România ar fi arătat considerabil mai bine dacă Iohannis ca președinte de țară și-ar fi făcut datoria

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, în sfârşit, decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019. PSD afirmă că România are pentru 2019 un buget care va aduce “multe beneficii” românilor, susţinând că, prin întârzierea promulgării legii, preşedintele Klaus Iohannis a făcut “un joc electoral meschin”.

“Domnul preşedinte Iohannis a pierdut încă o bună ocazie să-şi ceară scuze românilor pentru întârzierea promulgării bugetului național și atitudinea distructivă pe care o promovează în iluzia că așa va avea vreun câștig electoral. Observ cu regret că domnia sa nu renunță să mintă și să joace alba-neagra teme importante pentru oameni, precum pensiile, în speranța dacă aruncă cu acuzații șocante îl va crede cineva. Odată-n plus a arătat că nu întelege nimic ori nu-i pasă de ce se întâmplă real în România. Criticile dezlânate, neinteligibile la buget dezvăluie un preşedinte cel puțin dezorientat, care a uitat, pur şi simplu să anunţe ca a promulgat bugetul, deşi ieşise public tocmai pentru a face acest anunţ.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi.

În opinia sa, România ar fi arătat mult mai bine dacă preşedintele n-ar fi obstrucţionat activitatea Guvernului. “Este ridicolă șmecheria ieftină pe care o încearcă Iohannis reclamând că PSD nu a majorat pensiile în 2019 așa cum scrie în programul de guvernare... dacă ne-am coborî la mintea lui Iohannis i-am putea răspunde cinic că 2019 încă n-a trecut! Adevărul e unul singur: pensiile au crescut anticipat și, în acest an, de la 1 septembrie vor crește din nou, punctul de pensie se va majora din nou de la 1100 la 1265 de lei și astfel se îndeplinește pas cu pas programul de guvernare al PSD.  Degeaba clamează Iohannis că este alături de orice prostestatar anti-PSD ori anti-guvernare... e ușor să arunci cu noroi și să refuzi fanatic orice, doar pentru că vine de la adversarii politici; e infinit mai greu să construiești, să dezvolți. România ar fi arătat altfel, considerabil mai bine, dacă Iohannis ca președinte de țară și-ar fi făcut datoria și dacă, n-ar fi rămas blocat într-o continuă campanie electorală care l-a determinat să submineze orice initiativă a guvernării țării și implicit a devoltării / bunăstării oamenilor și comunităților.

Roxana Paţurcă a mai subliniat că în ciuda “opoziţiei” lui Klaus Iohannis, România se dezvoltă, prezentând şi câteva argumente în acest sens. “Chiar dacă nu-i convine preşedintelui Iohannis România se dezvoltă pentru că are creştere economică dublă faţă de media europeană. Românii au mai mulţi bani în buzunare, fie că sunt salariaţi, fie că sunt pensionari, fie că sunt oameni de afaceri. Medicii au salarii la nivel european; spitalele se dotează în ritm accelerat cu aparatură de ultimă generaţie, proiectele pentru noi unități sanitare avansează. Salariile din învăţământ cresc în fiecare an, se construiesc sute de noi gradinițe şi scoli. Anul acest se vor inaugura peste 100 de km de autostradă, după ce anul trecut au fost inauguraţi alţi 70 de km. Din păcate preşedintele dovedeşte o retorică toxică şi minte cu neruşinare, la fiecare apariţie publică încercând să inducă frica printre salariaţi, pensionari şi oameni de afaceri. Bugetul nu prevede şi PSD nu va introduce noi taxe şi impozite aşa cum minte preşedintele. Pensiile s-au dat în avans cu privire la indexările anuale prevăzute de lege. PSD a respectat termenele pe care şi le-a impus pentru majorarea punctului de pensie, majorând punctul de pensie la 110 de lei în 2018 şi prevăzând următoare majorare, la 1265 de lei, de la 1 septembrie 2018. Românii nu sunt proşti aşa cum crede preşedintele. Românii numără banii pe care-i primesc în plus, lună de lună, la salariu sau la pensie, oamenii de afaceri au în faţă rapoartele contabile care demonstrează creşterea profiturilor, aşa că nu pot fi minţiţi la nesfârşit. Românii văd și știu bine că Iohannis premeditat a întârziat intrarea în vigoare a bugetul de stat, iar faptele sale sunt clare pentru oricine. A trimis din motive electorale personale bugetul la Curtea Constituţională, deşi ştia că nu sunt probleme de constituţionalitate. După ce judecătorii constituționali au atestat că bugetul este absolut constituțional și deci sesizarea președintelui n-are temei, Iohannis a continuat cu atitudinea obstrucționistă trimițând din nou bugetul în Parlament. Este evident în acest moment că preşedintele nu mai are scrupule şi nu-l interesează decât următorul mandat care să-i asigure confortul personal şi imunitatea în fața Justiţiei. Însă ura şi partizanatul politic pe care le manifestă fac din Iohannis un preşedinte extrem de toxic și de nociv pentru România şi pentru români.” a conchis senatoarea PSD de Călăraşi, Roxana Paţurcă.