Călăraşi / Răzvan Meseşeanu s-a despărţit definitiv de PSD!

Călăraşi / Răzvan Meseşeanu s-a despărţit definitiv de PSD!

O altă demisie surprinzătoare a avut loc marţi în cadrul PSD Călăraşi. După ce la ultima Conferinţă judeţeană de alegeri, a obţinut in extremis funcţia de vicepreşedinte, Răzvan Meseşeanu a decis marţi să se despartă defintiv de partidul pe care l-a slujit fără întrerupere în ultimii 18 ani. 

„Voi demisiona! Atât din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi, cât şi din cea de membru.” a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută azi la sediul firmei sale Răzvan Meseşeanu care a continuat „Fac acest gest cu tristeţe şi după o lungă perioadă de gândire. N-am putut trece peste anumite atitudini care au intrat în conflict cu principiile mele de viaţă, cu viziunea mea despre unde trebuie să  opreşti compromisurile în politică. Ipocrizia, refuzul de a recunoaşte greşelile, nemaivorbind de încercarea de a le şi elimina, părerea contrară interlocutorului ca dovadă a adversităţii ce i-ai purta-o acestuia, oameni potriviţi pe locuri nepotrivite, sunt elemente care m-au determinat la semnalul de azi. Până la un punct s-ar putea spune că am fost părtaş la ele; da, aşa este. Nu mă pot dezice de partidul care mi-a oferit susţinere pentru o serie de funcţii în administraţie şi nici nu încerc s-o fac; spun doar că sunt oameni în acest partid care luptă de prea mult timp în interior, încercând, fiecare după pregătire, experienţă să arate că se mai şi greşeşte; în acest moment apare puroiul politicii româneşti: se încearcă ori marginalizarea individului, ori excluderea sa. Nu suportăm să auzim şi să acceptăm şi alte păreri decât ale noastre. Când se va remedia acest aspect, societatea se va însănătoşi. Dacă formulezi ideile în afară, eşti contra partidului, ai fraternizat cu adversarul şi tot aşa... Nu accept să mai intru în aceeaşi “oală” cu toţi cei care gafează, însă mă voi mândri că am fost coleg cu toţi cei care au suportat. Iar pe aceştia din urmă îi îndemn să se gândească bine dacă merită s-o mai facă! Sunt pregătit însă, să răspund pentru ale mele! Am încercat să fiu un mesager mai curajos al celor care gândesc la fel ca mine, dar, din anumite motive, nu au avut cum să îşi exprime opiniile. Cei care mă cunosc ştiu că nu mint şi că nu confund recunoştinţa cu slugărnicia. Membrii simpli, cei care aleargă pe străzi în campanii şi-i fac”mari” pe exponenţii politici-de la toate partidele-sunt, încă, masă de manevră. Mi-ar plăcea să fie respectaţi, ascultaţi şi să li se încerce rezolvarea problemelor în perioada de 4 ani dintre alegeri şi nu să li se mimeze prietenia cu o lună-două înainte de campanie. Probabil voi fi atacat de către aceia care se simt vizaţi de reproşurile mele, interne sau publice, actuale sau foste. Voi milita însă pentru valorile în care cred sub o altă formă. Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit, care mi-au fost alături şi care au înţeles că am fost tot timpul o voce a celor care consideră că trebuie să existe o limită în toate. Chiar şi în politică, sau mai ales în politică!”

Întrebat dacă va părăsi definitiv şi scena politică locală, Meseşeanu n-a oferit un răspuns ferm lăsând de înţeles că în viitorul apropiat s-ar putea să-l vedem într-o altă formaţiune politică.

În cei 18 ani petrecuţi în PSD, Meseşeanu a fost consilier local, viceprimar (timp de 8 luni, imediat după alegerile din 2008, demisionând după o serie de neînţelegeri cu primarul de atunci, Nicolae Dragu), şef de serviciu deconcentrat (inspector – şef ITM Călăraşi) şi în dese rţnduri vicepreşedinte al filialei judeţene. La începutul anului 2005 a candidat fără succes la funcţia de preşedinte al filialei judeţene intrând într-o competiţie deschisă cu liderul partidului, senatorul Doru Ioan Tărăcilă.

Într-un interviu acordar recent www.arenamedia.ro, Meseşeanu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care Liviu Dragnea conduce PSD, reproşându-i acestuia şi maniera la care a recurs pentru demiterea preşedintelui Ciprian Pandea.

demisie1

demisie2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.