R. Paţurcă: În Călărași sunt sute de firme care se află într-o situație dificilă și mii de angajați care nu știu dacă societățile la care lucrau își vor relua activitatea

R. Paţurcă: În Călărași sunt sute de firme care se află într-o situație dificilă și mii de angajați care nu știu dacă societățile la care lucrau își vor relua activitatea

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi, trage un puternic semnal de alarmă în contextul crizei economice generate de noul coronavirus, subliniind că „la acest moment, în Călărași sunt sute de firme care se află într-o situație dificilă și mii de angajați care nu știu dacă societățile la care lucrau își vor relua activitatea și vor supraviețui.”

“Trăim o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic. România, conform unor previziuni, se pregătește în acest an pentru o scădere a PIB de până la 7%, dar specialiștii preconizează că este posibil ca acest procent să crească dacă guvernul nu ia cât mai urgent măsuri de repornire a economiei. În plus, la acest moment sunt 130.000 de firme românești care nu sunt sigure că mai pot funcționa în perioada următoare, dar și 1 milion de români care sunt în șomaj tehnic sau li s-au desființat deja contractele de muncă.

Nici în Călărași nu stăm mai bine. Conform datelor statistice, în luna martie, 393 de firme din județul nostru au cerut suspendarea contractului individual de muncă pentru 2411 angajați, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare și au solicitat acordarea sumelor necesare plății indemnizației conform OUG nr. 30/2020.

În luna aprilie, situația s-a agravat. În această lună au fost 800 de societăți comerciale care au cerut suspendarea contractului de muncă și au solicitat acordarea sumelor necesării plății indemnizației pentru un număr de 5504 angajați.

La acest moment, în Călărași sunt sute de firme care se află într-o situație dificilă și mii de angajați care nu știu dacă societățile la care lucrau își vor relua activitatea și vor supraviețui. Absența unor măsuri concrete de susținere a capitalului românesc în contextul relaxării măsurilor de izolare, optica păguboasă a primului om în stat, cel care a declarat că economia României nu trebuie repornită întrucât nu a fost niciodată oprită, incompetența miniștrilor liberali, demonstrată cu vârf și îndesat în cele 7 luni de guvernare, fac ca economia țării și implicit a județului nostru să aibă extrem de mult de suferit.

Cu siguranță, miile de călărășeni afectați direct, cei care își pierd afacerile sau își pierd locul de muncă, afectează la rândul lor mult mai mulți oameni. Dincolo de statistică, avem de-a face deja cu familii aflate în imposibilitatea plății ratelor la bănci, în imposibilitatea plății chiriilor sau în imposibilitatea asigurării celor necesare traiului zilnic. Acestea sunt dramele la care Guvernul României asistă nepăsător, cu miniștri ascunzându-se în spatele unor minciuni mascate în declarații politice și cu lideri ai organizațiilor PNL locale care au fost mai preocupați de a profita de prezența formațiunii lor la guvernare decât de soarta celor care i-au ales în funcții.

Aceasta este realitatea care nu mai poate fi ascunsă, nici măcar la Călărași!” este mesajul postat pe pagina personală de Facebook de senatoarea Roxana Paţurcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.