R. Paţurcă: Este pentru prima oară, din 2007, când bugetul de pensii are din nou excedent

R. Paţurcă: Este pentru prima oară, din 2007, când bugetul de pensii are din nou excedent

Execuţia bugetară pe trim. 2 al acestui an relevă faptul că bugetul de pensii a înregistrat un excedent de 218.029.188 lei. PSD reușește în doar doi ani de guvernare să aducă bugetul de pensii de la minusuri uriașe, la plus (de la -15 miliarde de lei în guvernarea Cioloș, la +218 milioane în prezent). Din 2007, bugetul de pensii nu a mai fost pe excedent. Este efectul transferului contribuțiilor, o măsură criticată vehement de PNL. Așadar SUNT BANI DE PENSII, fără probleme! “ a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv PSD Călăraşi care a continuat Excedentul bugetului de pensii este cea mai bună dovadă care desființează manipularea Opoziției că n-ar fi bani de pensii. Această minciună prin care PNL își pregătește justificarea plafonării sau tăierii pensiilor în eventualitatea unei veniri la guvernare, trebuie să înceteze. Ar fi un gest de minimă decență și considerație la adresa părinților și bunicilor tuturor românilor!

Paţurcă a mai adăugat că decizia asumată de PSD privind transferul contribuţiilor de la angajat la angajator s-a dovedit benefică în ciuda criticilor Opoziţiei. “Această cea mai bună situație a bugetului de pensii din ultimii 12 ani este rezultatul deciziei guvernului PSD în privința transferului contribuțiilor de la angajat la angajator, dar și a creșterii numărului de salariați și a majorării salariilor. Măsura a fost atunci criticată cu vehemență de PNL. Iată însă că după 2 ani se văd roadele bune ale acelei decizii.” a conchis Roxana Paţurcă.

Potrivit datelor furnizate de MFP, cel mai mare deficit la bugetul de pensii a fost înregistrat în 2015, de 18.363 mil. lei. În 2018, acesta a scozut la 4.728 mil. lei.

graficbugetpensii

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.