R. Paţurcă, despre executia bugetară la nouă luni ale anului 2018: Atestă echilibrul macroeconomic

R. Paţurcă, despre executia bugetară la nouă luni ale anului 2018: Atestă echilibrul macroeconomic

Senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţturcă, membră a Comisiei de buget, finanţe s-a referit pe pagina personală de facebook la execuţia bugetară pe primele 9 şuni ale anului susţinând că datele înregistrate relevă un echilibru macroeconomic

“Noile date ale execuției bugetare atestă echilibrul macroeconomic și reconfirmă performanțele financiar-bugetare ale guvernării PSD-ALDE. În primele nouă luni, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13,6% în termini nominali față de aceeași perioadă a anului anterior și cu 8,5% în termeni reali. De asemenea, în primele nouă luni ale anului 2018, veniturile bugetare totale au crescut cu 24,5 miliarde lei față de aceeași perioadă din 2017.

Cifrele de mai jos, demonstrează atenția acordată investițiilor, absorbției fondurilor europene și îndeplinirii angajamentelor de a crește veniturile populației:

》 Investițiile au fost cu 25,7% mai mari, pe primele 9 luni ale anului față de anul trecut; au ajuns la 15,2 miliarde lei!

》 În economia țării au intrat cu 20% mai multe fonduri europene decât anul trecut - 9,4 miliarde lei, în contul plăților efectuate.

》 Creșterile consistente de salarii din educație și sănătate acordate începând cu 1 martie, dar și majorările succesive ale punctului de pensie -1000 de lei, de la 1 iulie 2017, respectiv la 1100 lei, de la 1 iulie 2018, ori a indemnizaţiei sociale 520 lei la 640 lei au, în mod firesc, o influență importantă în cheltuielile bugetare.

》 Veniturile bugetare pentru ianuarie-septembrie, de 205 miliarde lei, sunt cu 13,6% mai mari decât anul trecut.

》 Sunt creșteri la încasările din contribuțiile de asigurări (+37,3%) și din veniturile nefiscale (+19,4%).

》 TVA se colectează mai bine (+9%) și au ajuns la 42,4 miliarde lei pe primele nouă luni ale anului în curs.

》 Au crescut și veniturile din accize cu 7,9%.

》 Cheltuielile bugetului general consolidat au ajuns la 221,7 miliarde lei, cu 18,4% mai mari, determinate preponderent de majorările salariale.

》 Cheltuielile pentru investiții – 15,2 miliarde de lei - au fost mai mari cu 25,7% decât anul trecut, fapt care atestă traspunerea în realitate a acestei priorități asumate explicit.” a scris Paţurcă pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.